Общински съветници от ГЕРБ – Стара Загора отчетоха работата на групата през 2022 г.

Общински съветници от ГЕРБ – Стара Загора отчетоха работата на групата през 2022 г.

ПОРТАЛ СЗ - PortaLSZ. com
*
Председателят на групата на старозагорските общински съветници от ГЕРБ Мария Жекова и колегите й: арх. Мартин Паскалев, Боян Бабанов, доц. Емил Славов, Бояна Танева Манова, Дарин Петков и д-р Георги Господинов представиха пред журналисти отчет на дейността през 2022 г.

Боян Бабанов заяви, че независимо от многобройните трудности през изминаващата година, стартирала с много високи нива на инфлация, Общинският съвет е приел балансиран бюджет и сериозна капиталова програма. „Приходите към края на октомври са изпълнени на 86% и се очаква в края на годината да бъдат преизпълнени“ – каза Бабанов. Той подчерта, че 2022 г. е много успешна за Индустриална зона „Загоре“. 90% от терените са заети, а инвестиционните проекти са за над 130 млн. лева, като чрез тях ще се разкрият над 1100 нови работни места.

„С добри новини изпраща годината Постоянната комисия по териториално и селищно развитие и транспорт в Общинския съвет. Успешно бяха изпълнени проектите, свързани с цялостните ремонти на Зоопарка, Летния театър, Общинския пазар за индустриални стоки „Васил Шаханов“ – съобщи председателят й арх. Мартин Паскалев. Той акцентира още на приетия през годината План за интегрирано развитие на общината за следващите 7 години, както и на Общия устройствен план, който получи подкрепата на целия Общински съвет. Арх. Паскалев информира, че в Стара Загора са доставени първите 18 нови електрически автобуса, а останалите 15 ще пристигнат в началото на следващата година. Във финален етап е и проектирането на нова транспортна схема.

Председателят на Постоянната комисия по здравеопазване доц. Емил Славов съобщи, че се работи в посока на по-достъпно и съвременно общинско здравеопазване. „Чувствително е подобрена материалната база в Специализираната болница за лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания. Осигурени са средства за помещения за специфични дейности в Центъра за психично здраве, както и за изграждане на кислородна инсталация в УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ – посочи доц. Славов. Той добави, че придобиването на бившата сграда на АГ комплекса остава приоритетна задача, но за да продължат преговорите е необходимо редовно правителство.

„Групата на общинските съветници на ГЕРБ направи много добри предложения през годината. Приехме Стратегия за личностно развитие на деца. Направихме промени, с които да облекчим кандидатстващите за места в детска градини. Приехме и промени в Правилника за финансово подпомагане на процедури по асистирана репродукция, за да се подпомогнат повече хора“ – посочи Бояна Танева Манова.

Председателят на Постоянната комисия по култура, туризъм и вероизповедания Дарин Петков постави акцент върху приетия Правилник за съфинансиране на проекти в областта на културата, с който ще се разнообразят събитията в общината и хора с креативни идеи ще бъдат подпомогнати, за да ги реализират. Той определи сливането на Къща музей „Гео Милев“ и Музей „Литературна Стара Загора“ като нов културен институт, който има големи перспективи за развитие.

Председателят на Постоянната комисия по спорт и младежки дейности д-р Георги Господинов подчерта, че през 2022 г. бюджетът за ресора е бил 1,8 млн. лева за подобряване на спортните бази и провеждането на над 50 мероприятия от спортния календар. „Общината и Общинският съвет оказват много голяма подкрепа на спорта в града и това се вижда и оценява от хората. Модернизира се Спортното училище, както и общежитието към него. Една от ценните придобивки в града е скейт паркът, който е уникално за България съоръжение“ – каза д-р Господинов.

Мария Жекова заяви, че работата в Общинския съвет в Стара Загора е спокойна и се опира на диалогичност, взаимодействие и добър тон, които са в основата на вземането на решения в полза на обществото.

#

Още от Партии

Обръщение към майките и жените от община Павел баня
21/01/2023 Партии
Обръщение към майките и жените от община Павел баня
ПОРТАЛ СЗ - PortaLSZ. com*Ние, майките и жените от община Павел баня, област Стара Загора, живеем с проблемите на местната общност и мечтаем за доброто здраве на нашето поколение. Да не забравяме децата, нашите родители, щастието, обичта, която жъне здраве и просперитет, която преглъща биологичното несъвършенство и претърпява обвързаното съвършенство на екопрограмите. Ние, майките, сме изправени...
Красимир Вълчев и Маноил Манев: По-добре да плащаме, отколкото да закрием тецовете си
17/01/2023 Партии
Красимир Вълчев и Маноил Манев: По-добре да плащаме, отколкото да закрием тецовете си
ПОРТАЛ СЗ - PortaLSZ. com*Химическото производство на карбамид-формалдехидна смола, искано от Кастамону България, силно тревожи региона Положителен момент в борбата за спасяването на мините и тецовете в комплекса Марица-изток е това, че обществеността се убеди колко жизнено необходимо за цялата страна е запазването на електропроизводството на основата на местните лигнитни въглища. Създаде се мноз...
8 старозагорски села получиха подаръци от общинската структура на ГЕРБ
16/01/2023 Партии
8 старозагорски села получиха подаръци от общинската структура на ГЕРБ
ПОРТАЛ СЗ - PortaLSZ. com*Общинската структура на ГЕРБ Стара Загора направи подаръци на читалища и пенсионерски клубове в селата: Кирилово, Ракитница, Борилово, Старозагорски бани, Казанка, Маджерито, Петрово и Бъдеще. В зависимост от потребностите част от тях получиха смарт телевизор, а останалите конвектор. В продължение на 3 дни общинският ръководител Емил Христов и организационният секретар...
Старозагорските младежи от ГЕРБ проведоха коледна благотворителна инициатива
20/12/2022 Партии
Старозагорските младежи от ГЕРБ проведоха коледна благотворителна инициатива
ПОРТАЛ СЗ - PortaLSZ. com*Членовете на старозагорската младежка структура на ГЕРБ проведоха благотворителна инициатива дни преди коледните празници. Те раздадоха 280 пакета с хранителни продукти на самотно живеещи възрастни хора от населените места в община Стара Загора, определени от кметовете и кметските наместници. С нашия малък жест зарадвахме хората, пожелахме им здраве и ги поздравихме с на...
Борисов в Стара Загора: С проф. Габровски даваме шанс да се направи правителство
05/12/2022 Партии
Борисов в Стара Загора: С проф. Габровски даваме шанс да се направи правителство
ПОРТАЛ СЗ - PortaLSZ. com*Имахме два варианта за избор - единият беше чисто партийна кандидатура, която щеше да се приеме като бламиране на първия мандат, независимо дали съм аз, Томислав Дончев или който и да е - каза пред медиите днес в Стара Загора лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. И допълни: Партията на промяната щеше да прави правителство на малцинството, после нямаше да прави... Но така или ина...