Общински съветници от ГЕРБ – Стара Загора отчетоха работата на групата през 2022 г.

Общински съветници от ГЕРБ – Стара Загора отчетоха работата на групата през 2022 г.

ПОРТАЛ СЗ - PortaLSZ. com
*
Председателят на групата на старозагорските общински съветници от ГЕРБ Мария Жекова и колегите й: арх. Мартин Паскалев, Боян Бабанов, доц. Емил Славов, Бояна Танева Манова, Дарин Петков и д-р Георги Господинов представиха пред журналисти отчет на дейността през 2022 г.

Боян Бабанов заяви, че независимо от многобройните трудности през изминаващата година, стартирала с много високи нива на инфлация, Общинският съвет е приел балансиран бюджет и сериозна капиталова програма. „Приходите към края на октомври са изпълнени на 86% и се очаква в края на годината да бъдат преизпълнени“ – каза Бабанов. Той подчерта, че 2022 г. е много успешна за Индустриална зона „Загоре“. 90% от терените са заети, а инвестиционните проекти са за над 130 млн. лева, като чрез тях ще се разкрият над 1100 нови работни места.

„С добри новини изпраща годината Постоянната комисия по териториално и селищно развитие и транспорт в Общинския съвет. Успешно бяха изпълнени проектите, свързани с цялостните ремонти на Зоопарка, Летния театър, Общинския пазар за индустриални стоки „Васил Шаханов“ – съобщи председателят й арх. Мартин Паскалев. Той акцентира още на приетия през годината План за интегрирано развитие на общината за следващите 7 години, както и на Общия устройствен план, който получи подкрепата на целия Общински съвет. Арх. Паскалев информира, че в Стара Загора са доставени първите 18 нови електрически автобуса, а останалите 15 ще пристигнат в началото на следващата година. Във финален етап е и проектирането на нова транспортна схема.

Председателят на Постоянната комисия по здравеопазване доц. Емил Славов съобщи, че се работи в посока на по-достъпно и съвременно общинско здравеопазване. „Чувствително е подобрена материалната база в Специализираната болница за лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания. Осигурени са средства за помещения за специфични дейности в Центъра за психично здраве, както и за изграждане на кислородна инсталация в УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ – посочи доц. Славов. Той добави, че придобиването на бившата сграда на АГ комплекса остава приоритетна задача, но за да продължат преговорите е необходимо редовно правителство.

„Групата на общинските съветници на ГЕРБ направи много добри предложения през годината. Приехме Стратегия за личностно развитие на деца. Направихме промени, с които да облекчим кандидатстващите за места в детска градини. Приехме и промени в Правилника за финансово подпомагане на процедури по асистирана репродукция, за да се подпомогнат повече хора“ – посочи Бояна Танева Манова.

Председателят на Постоянната комисия по култура, туризъм и вероизповедания Дарин Петков постави акцент върху приетия Правилник за съфинансиране на проекти в областта на културата, с който ще се разнообразят събитията в общината и хора с креативни идеи ще бъдат подпомогнати, за да ги реализират. Той определи сливането на Къща музей „Гео Милев“ и Музей „Литературна Стара Загора“ като нов културен институт, който има големи перспективи за развитие.

Председателят на Постоянната комисия по спорт и младежки дейности д-р Георги Господинов подчерта, че през 2022 г. бюджетът за ресора е бил 1,8 млн. лева за подобряване на спортните бази и провеждането на над 50 мероприятия от спортния календар. „Общината и Общинският съвет оказват много голяма подкрепа на спорта в града и това се вижда и оценява от хората. Модернизира се Спортното училище, както и общежитието към него. Една от ценните придобивки в града е скейт паркът, който е уникално за България съоръжение“ – каза д-р Господинов.

Мария Жекова заяви, че работата в Общинския съвет в Стара Загора е спокойна и се опира на диалогичност, взаимодействие и добър тон, които са в основата на вземането на решения в полза на обществото.

#

Още от Партии

Благотворителната великденска инициатива на МГЕРБ подкрепи над 150 възрастни хора
02/05/2024 Партии
Благотворителната великденска инициатива на МГЕРБ подкрепи над 150 възрастни хора
Младежката структура на ГЕРБ в Стара Загора проведе традиционната си благотворителна великденска инициатива. Нейните членове посетиха 153-ма самотно живеещи и хора в неравностойно положение във всички 51 села на общината и им раздадоха пакети с хранителни продукти. Ние вярваме в обединението и подкрепата един към друг и знаем, че всеки акт на доброта, колкото и да е малък, има значение. Докато об...
Янко Янков отвръща на удара: "Съдът ме оневини, завеждаме контрадела!"
22/04/2024 Партии
Янко Янков отвръща на удара: Съдът ме оневини, завеждаме контрадела!
Не съм купувал гласове за местните избори през 2019 г. Скалъпиха ми постановка тогава - знам поименно кой как е действал, къде и по чия поръчка, къде е преназначен и повишен този, който е извършил поръчката, кои са оперативните, които са свършили цялата работа, кои са подставените лица. Това каза пред медиите в Стара Загора днес общинският съветник Янко Янков, чиято оставка се иска от ППДБ и Възр...
Мартин Мартинов е новият общински ръководител на ГЕРБ – Стара Загора
18/04/2024 Партии
Мартин Мартинов е новият общински ръководител на ГЕРБ – Стара Загора
Мартин Мартинов е новият общински ръководител на ГЕРБ Стара Загора. Той беше избран по време на отчетно-изборно събрание на общинската организация на партията. Мартинов беше номиниран от кмета Живко Тодоров, който е член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ, и получи пълна подкрепа от присъстващите в залата. Новият организационен секретар на ГЕРБ Стара Загора е Иван Велев. На събранието беше избра...
Възраждане внесе вот на недоверие срещу председателя на Общински съвет - Стара Загора
15/04/2024 Партии
Възраждане внесе вот на недоверие срещу председателя на Общински съвет - Стара Загора
Ще се гласува на следващата сесия на Общинския съвет От датата на избирането й до настоящия момент г-жа Ивета Лазарова системно не се съобразява с нормите на Закона за местното самоуправление и местната администрация и разпоредбите на Правилника за организацията и дейността на Общински съвет Стара Загора., коментират от Възраждане. Част от мотивите, които са описали в своето предложение общински...
ПП "Възраждане" обжалва замислените незаконни дейности по ремонта на Паметника на свободата на връх Шипка
09/04/2024 Партии
ПП Възраждане обжалва замислените незаконни дейности по ремонта на Паметника на свободата на връх Шипка
Под предлог, че ще бъде извършен ремонт само на фасадата на Паметника на свободата, е планирана подмяна на интериора и на съществуващата експозиция в гранитната сграда-символ на връх Шипка, алармираха от ПП Възраждане. Днес или утре през главния архитект на Община Казанлък Възраждане внася жалба в Административен съд - Стара Загора за спиране на строителното разрешително. Има богата информация, ...