Своите най-изявени деца, учители, възпитатели и родители отличи ДГ №7 „Светулка“ на официална церемония

Своите най-изявени деца, учители, възпитатели и родители отличи ДГ №7  Светулка  на официална церемония

С богата програма бе даден стартът на празника на най-голямата детска градина в Стара Загора и областта

По повод 24 май - Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, ДГ №7 „Светулка“ връчи просветните награди на образователната институция.

„С огромно удоволствие съм днес тук и виждам колко много сте научили, мили деца. В навечерието на най-светлия празник - 24 май, ви пожелавам да бъдете здрави, да се учите и да бъдете винаги така сплотени. Знайте, че буквите са прозорецът към света!“, приветства Надежда Чакърова, зам.-кмет на Община Стара Загора, която бе гост на церемонията.

Отличените учители и непедагогически персонал, които се удостоиха с приз „Почетна светулка“ за изявен професионализъм, за доказан авторитет в педагогическата дейност, за инициативност във възпитателно-образователния процес и за творчески принос за издигане на авторитета на градината са Зорница Желязкова, учител по музика; Даниела Митева, учител в група „Смехоранчета“; Нели Малакова, старши учител в група „Буратино“ и Радка Динева, помощник-възпитател.

8 деца от четвърта подготвителна група бяха наградени с грамота за „Светулин и Светулинка на годината“ и предметни награди за изявени постижения, за многократно класиране на призови места, за изграден авторитет сред връстниците и за творчески принос, свързан с издигане имиджа на градината.

Също 8 деца бяха удостоени с грамота „Светулин и Светулинка на годината“ за творчески принос, свързан с издигане имиджа на ДГ №7 „Светулка“, от различни възрастови групи, както и 16 деца от Вокална група „Светулинчета“.

Една от най-интересните награди е „Добротворец на годината“, за значими добротворчески прояви, с която се удостоиха родителите на групите „Зайо Байо“, „Буратино“ и ‚Дъга“. Присъдена бе и индивидуална награда за „Родител на годината“, която получи Жасмина Господинова, родител от група „Зайо Байо“.

Наградите бяха връчени от ресорния зам.-кмет Надежда Чакърова и главния експерт към Община Стара Загора Яница Бакоева, председателя на обществения съвет на ДГ №7 „Светулка“ Атанас Нанев, управителя на фондация „Темида арт“ Антония Коева и вицепрезидента на Ротари клуб Стара Загора - Берое Светлозар Недев, както и от директора на градината Деляна Караиванова.

Отличията имат за цел да популяризират сред обществеността качеството на педагогическата работа в ДГ №7 „Светулка“, да възнаградят постиженията, таланта, професионализма на децата и учителите, както и гражданския принос на родителите за повишаване на имиджа на образователната институция.

Още от Община

„Сънят на ореха“ е старозагорският финалист на „Бургас и морето“ 2024
26/07/2024 Община
Сънят на ореха  е старозагорският финалист на  Бургас и морето  2024
В сайта на конкурса на адрес https://www.burgasimoreto.org/bg/songs ще откриете всички 10 песни финалисти. С активен бутон гласувай можете да подкрепите фаворит Само два дни остават до заключителната фестивална вечер на финалистите в Националния конкурс за забавна песен Бургас и морето 2024. Град Стара Загора е представен с песен от младия и много талантлив изпълнител Огнян Георгиев. Музиката п...
Въвеждат се 3 временни организации на движението в община Стара Загора
24/07/2024 Община
Въвеждат се 3 временни организации на движението в община Стара Загора
1. В часовия интервал от 07:00 до 18:00 часа за периода до 16 август 2024 г. на територията на Стара Загора, във връзка с ремонти дейности по тротоари и улично платно, е спряно движението на личен и договориран транспорт и на МПС, извършващи транспорт за собствена сметка, по ул. Свети Княз Борис в отсечката от ул. Свети Отец Паисий до ул. Цар Иван Асен II. Автомобилите със специален режим на движе...
Този уикенд безплатен градски тур ще разказва за „Аязмото - легенди и история“
24/07/2024 Община
Този уикенд безплатен градски тур ще разказва за  Аязмото - легенди и история
Той е част от инициативата на ТИЦ Стара Загора - неразказани истории по правите улици На 27 и 28 юли (събота и неделя) Туристическият информационен център отново кани желаещите да се върнат назад във времето с една от най-новите теми: Аязмото - легенди и история. По време на обиколката участниците ще имат възможност да се запознаят с историята, митовете и легендите, свързани с един от най-красиви...
Налагат санкции на хранителен павилион без разрешителни документи
22/07/2024 Община
Налагат санкции на хранителен павилион без разрешителни документи
Мерки срещу алкохолна консумация публично, изхвърляне на отпадъци и тротинетки на забранени места включва седмичният бюлетин за нарушения на общински наредби Павилион, разположен на общински терен, който бил използван като търговски обект без необходимите разрешителни документи, е сред отбелязаните констатирани нарушения по наредби на Община Стара Загора. В справката за изминалата трета седмица н...
Община Стара Загора припомня какви са насоките за поведение и действия при различни бедствия и опасности
22/07/2024 Община
Община Стара Загора припомня какви са насоките за поведение и действия при различни бедствия и опасности
Телефон за спешни случаи: 112; Горещ телефон на Община Стара Загора: 0800 157 37 На официалния сайт на Община Стара Загора са публикувани правилата за поведение и действия при различни бедствия и опасности - https://www.starazagora.bg/bg/preventsiya-i-zashtita-pri-bedstviya. Припомняме част от тях, свързани с правилата за поведение при пожар: 1. При пожар в дома Ви не губете самообладание. Не и...