Представена бе системата за видеонаблюдение на възлови места на територията на гр. Чирпан

Представена бе системата за видеонаблюдение на възлови места на територията на гр. Чирпан

ПОРТАЛ СЗ - PortaLSZ. com
*
Официално представяне на интегрираното решение на системата за видеонаблюдение на възлови места на територията на гр. Чирпан се проведе днес в мониторинг центъра в сградата на Районното управление на полицията в присъствието на Ивайло Крачолов - кмет на община Чирпан, главен комисар Атанас Илков - директор на Главна дирекция „Национална полиция“ и старши комисар Николай Колев, директор на ОДМВР - Стара Загора.

Проектът е финансиран със средства на Община Чирпан. Системата за видеонаблюдение ще осигури постоянно видеонаблюдение на 11 фокус-точки в централната част и входно-изходните артерии на града с цел подпомагане съблюдаването на правилата за движение по пътищата и обществения ред, и повишаване безопасността на жителите и гостите на града.

Фокус точките са определени по препоръка на РУ-Чирпан след направено обследване на комисия от представители на полицията и общината.

Със самото изграждане на системата са предвидени два центъра за мониторинг и контрол - в сградата на Община Чирпан и в РУ-Чирпан.

*  *  *
Интегрирана система за видеонаблюдение в Чирпан бе открита днес  от кмета на община Чирпан Ивайло Крачолов и директора на Главна дирекция "Национална полиция" Атанас Илков. „Близо 150 хиляди лева от общинския бюджет са инвестирани в системата, чието изграждане цели спокойствие на жителите  и сигурността на града. На 11 опасни кръстовища са монтирани 18 камери“, каза кметът. По думите му проектът, който е реализиран за 50 дни, осигурява 24-часово наблюдение с много добро качество в централната част и входно-изходните артерии на града. Това ще даде възможност за превенция и по отношение на спазване на Закона за движение по пътищата, и по отношение на битовата престъпност. „Целта е да я надградим. Днес откриваме първия ѝ етап, но още в следващия бюджет за 2023 година ще бъдат заложени средства за включване на още няколко точки в града, както и по селата Зетьово и Целина, където трафикът е натоварен поради главния път за Симеоновград“, обясни още кметът.

Директорът на ОД на МВР Николай Колев поздрави общинското ръководство за реализирания проект, който ще бъде в полза както за дейността на Областната дирекция, така и в услуга на гражданите.  „Радостно е, че днес се открива инвестиция, насочена към подобряване сигурността на гражданите. Видеонаблюдението е доказан способ за превенция срещу битовата престъпност. В населените места, където има изградена такава система, се наблюдава спад на престъпленията като регистрация, а и голяма част от извършителите на престъпления, които са трудно доказуеми, се залавят. Видеонаблюдението ще бъде в помощ на всички полицаи“, каза Атанас Илков, директор на Главна дирекция „Национална полиция“, който приветства проекта и благодари на Областната дирекция и на Община Чирпан за съвместната работа.

Гражданите могат да бъдат по-спокойни, а колегите  - с бързи реакции по разкриването на престъпления. Благодаря за инициативата, че сте намерили средства и сили и че възнамерявате да я доразвивате в бъдеще. Можете да разчитате на нас в дейностите по надграждането“, допълни Илков. 

„Системата е с отворен тип и може да се надгражда, каквато идея има Общината, интелигентна и устойчива е, пази информация 60 дни на всички камери и точки, разпознава регистрационни номера и други данни в тъмната част от денонощието и има възможност да бъде надграден софтуера и за лицево разпознаване. Със самото изграждане на системата са предвидени два центъра за мониторинг и контрол  в сградата на Община Чирпан и в РУ- Чирпан , допълни Илия Петров, регионален мениджър „Корпоративни продажби“ на фирмата- изпълнител „Виваком“. 

На откриването присъстваха Юлиян Петров – началник на РУ, Николай Колев – директор на ОД на МВР – Стара Загора, Николай Стефанов – началник на РС ПБЗН-Чирпан, Орхан Асанов – зам.-председател на Общинския съвет, общински съветници и граждани. Присъстващите видяха как работи системата и как регистрира фокус точките. Изградени са два центъра за мониторинг и контрол  в сградата на Община Чирпан и в РУ- Чирпан.
#

Още от България

Временно е спряно плащането през Е-PAY в електронните услуги на НАП
27/09/2023 България
Временно е спряно плащането през Е-PAY в електронните услуги на НАП
ПОРТАЛ СЗ - PortaLSZ. com*От следващия месец плащанията към приходната агенция ще се извършват по нови банкови сметки в БНБ До началото на октомври ще бъде спряно плащането през Е-PAY в електронните услуги на НАП. Временното ограничение е свързано с реализацията на проекта за миграция на бюджетните плащания към стандартите на Единната зона за плащания в евро (SEPA). Това включва и плащанията на п...
НАП спря над 150 сайта за онлайн залагания без лиценз
26/09/2023 България
НАП спря над 150 сайта за онлайн залагания без лиценз
ПОРТАЛ СЗ - PortaLSZ. com*От началото на септември изпълнителният директор на НАП спря над 150 сайта, чрез които се организират хазартни игри от дружества без действащ лиценз по Закона за хазарта. По-голямата част от тези хазартни оператори имат разрешение да развиват дейността си в държави, извън Европейския съюз, но не и в България. След публикуване на решението в страницата на НАП, сайтовете,...
Старозагорецът Димитър Никленов представя новата си книга в София на 27 септември Старозагорецът Димитър Никленов представя новата си книга в София на 27 септември
ПОРТАЛ СЗ - PortaLSZ. com*Събитие от Издателство Ерове и Art TartArt Tart, СОФИЯ, ЗОНА Б5 БЛ.9, до ВХ.А27 септември, 18.00 ч. Убийство в пропастта е сложно изграден многопластов сборник от четири криминовели, издържан в духа на криминалния литературен жанр, съпътстващ 20. век. За пореден път писателят Димитър Никленов ни демонстрира своето майсторство към тънкия детайл, който дава достоверност ...
Над 1/4 от дърводобива у нас е незаконен, алармира нов доклад на WWF
25/09/2023 България
Над 1/4 от дърводобива у нас е незаконен, алармира нов доклад на WWF
ПОРТАЛ СЗ - PortaLSZ. com* Природозащитната организация призовава за спешни и категорични меркиКоличеството на незаконно добитата дървесина у нас продължава да е притеснително високо, сочат данните от публикувания днес доклад на природозащитната организация WWF. Според анализа нерегламентираният дърводобив в България за периода 2018-2022 г. все още е между 1/4 и 1/3 от размера на официално добита...
Правителството ще подпише със синдикатите споразумение за справедлив преход на въглищните региони
19/09/2023 България
Правителството ще подпише със синдикатите споразумение за справедлив преход на въглищните региони
ПОРТАЛ СЗ - PortaLSZ. com*Споразумение за справедлив преход ще изготви и подпише правителството със синдикатите до края на месец септември. Документът ще отразява съгласието на кабинета и социалните партньори по отношение на перспективата за въглищните региони. Във фокуса на споразумението ще бъде искането на синдикатите за създаване на оператор за конверсия на въглищните региони, чиято цел е под...