Изборният ден в област Стара Загора започна в спокойна обстановка

Изборният ден в област Стара Загора започна в спокойна обстановка

ПОРТАЛ СЗ - PortaLSZ. com
*

Изборният ден в област Стара Загора започна в 07:00 часа. Секционните помещения на територията на региона са предадени на съответните избирателни комисии. Няма регистрирани нарушения на обществения ред преди началото на изборите.

Припомняме, че в изборните помещения не се допускат въоръжени лица и такива, носещи предмети, опасни за живота и здравето. Забранява се използването на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника с цел заснемане на начина на гласуване.

Служителите на МВР се намесват за възстановяване на реда, когато това е необходимо и има съответно решение на избирателната комисия.

ОДМВР-Стара Загора е предприела всички необходими мерки за охрана на обществения ред, пожарна безопасност и спокойно протичане на изборния ден.

Гражданите могат да подават сигнали, свързани с нарушения, които възпрепятстват  нормалното протичане на изборния процес на денонощната телефонна линия 02/90 112 98, както и на e-mail izbori2021@mvr.bg

В днешния ден звената “Български документи за самоличност” при ОДМВР-Стара Загора ще работят извънредно със следното работно време: от 08.30 ч. до 19.30 ч.

*  *  *

139 985 старозагорци имат право днес да упражнят своя вот в една от общо 208-те секции на територията на общината  като в града - 149, и в селата – 54. Секциите в специализирани институции са 4, а 1 e подвижната избирателна кутия.

Гласуването приключва в 20.00 часа, като има възможност за удължаването му по преценка на Централната избирателна комисия (ЦИК), ако пред изборните помещения има желаещи да гласуват.

Първата избирателна активност за община Стара Загора ще бъде налична около 11.00 часа.

#

Още от Избори

Даниел Проданов, „Възраждане“: Кандидатурата на Живко Тодоров за депутат е обида за гражданите на област Стара Загора
19/10/2024 Избори
Даниел Проданов,  Възраждане : Кандидатурата на Живко Тодоров за депутат е обида за гражданите на област Стара Загора
Старозагорци и жителите на община Стара Загора придобиха проблемите на общините Павел баня и Гълъбово, където от години кметовете са изпращани за събиране на нерегламентиран и корпоративен вот. Какво послание носи издигането на кмета на Стара Загора за кандидат за депутат и какво провокира това му участие в изборите? Каним го да изясним това на дебат. Има ли сериозни причини, отказва ли се от кмет...
Живко Тодоров: Подкрепата ни за културните институти ще продължи
18/10/2024 Избори
Живко Тодоров: Подкрепата ни за културните институти ще продължи
Живко Тодоров кмет на Стара Загора и водач на листата на ГЕРБ-СДС, кандидатите за народи представители Красимир Вълчев и Тома Биков проведоха среща с представителите на културните институти в Стара Загора. В срещата взеха участие и кандидатите за народни представители от ГЕРБ-СДС Маноил Манев, Радка Манолова-Гинова и Николай Николов. Община Стара Загора подкрепя всички културни институти и ще пр...
Живко Тодоров: Ще облекчим автомобилния трафик в Стара Загора
17/10/2024 Избори
Живко Тодоров: Ще облекчим автомобилния трафик в Стара Загора
Кметът на Стара Загора Живко Тодоров, който е водач на листата на ГЕРБ-СДС, проведе среща с представители на таксиметровите фирми в града. В нея участваха кандидатите за народни представители Ростислав Попов и Николай Николов, областният координатор на ГЕРБ Радостин Танев и общинският съветник от партията инж. Динко Михайлов, който е член на Постоянната комисия по териториално, селищно развитие и ...
Красимир Вълчев, кандидат за народен представител от ГЕРБ-СДС в Старозагорския район: Искаме подкрепата Ви, за да върнем стабилността в държавата!
16/10/2024 Избори
Красимир Вълчев, кандидат за народен представител от ГЕРБ-СДС в Старозагорския район: Искаме подкрепата Ви, за да върнем стабилността в държавата!
Кметът на Стара Загора Живко Тодоров, който е водач на листата на ГЕРБ-СДС, и Красимир Вълчев кандидат за народен представител и бивш министър на образованието и науката проведоха среща-разговор с учители, университетски преподаватели и ръководители на учителските синдикати. Образованието е най-градивният сектор и той винаги е основен национален приоритет за ГЕРБ-СДС заяви Красимир Вълчев. Той ...
Живко Тодоров: Ще привлечем сериозни инвеститори в Стара Загора
15/10/2024 Избори
Живко Тодоров: Ще привлечем сериозни инвеститори в Стара Загора
Кметът на община Стара Загора Живко Тодоров, който е водач на листата с кандидатите на ГЕРБ-СДС в Старозагорски район, проведе среща с представители на бизнеса. Той запозна присъстващите с основните приоритети, с които лично се ангажира да бъдат изпълнени, ако след 27 октомври 2024 г. се сформира редовно правителство с водещата роля на ГЕРБ. Бъдещето на Стара Загора е като силен индустриален цент...