Националният младежки конкурс "Веселин Ханчев" събира и през 2021 г. млади поети в Стара Загора

Националният младежки конкурс Веселин Ханчев събира и през 2021 г. млади поети в Стара Загора

ПОРТАЛ СЗ - PortaLSZ. com
*
За 38-ми път тази есен Стара Загора ще бъде домакин на Националния младежки конкурс за поезия „Веселин Ханчев“. Конкурсът е обичан и популярен сред младите автори от страната и се е утвърдил през годините като необходимост за тяхното развитие. За много от участниците той е първо признание, първа публикация, първа стихосбирка.

Националният младежки конкурс за поезия „Веселин Ханчев” е наследник на богатите литературни традиции на Стара Загора. Неговата цел е да открива млади поетични дарования и да подпомага творческите им изяви.

В конкурса могат да участват всички автори, навършили четиринадесет и не по- възрастни от двадесет и пет години към датата на отчитане на конкурса – 29.10.2021 г., които нямат издадена стихосбирка.

Всеки кандидат има право да представи от 5 до 10 поетични творби. Конкурсните произведения се журират от утвърдени национални литературни творци и критици, и от млади автори, лауреати на Голямата награда от конкурса през изминали години.

Първата награда е призът "Златното яйце" и издаване на самостоятелна първа стихосбирка. Втора и трета награда са парични премии, присъждат се и поощрителни награди.

Резултатите от ХХХVІІІ Национален младежки конкурс за поезия „Веселин Ханчев” ще бъдат обявени на Гала вечер на отличените участници на 29 октомври 2021 г. (петък).

По традиция за участниците в конкурса се организира Поетическа работилница с участие на журито, която през 2021 г. ще се проведе на 30 октомври (събота).

Конкурсната програма ще бъде изпратена на посочен от участника електронен адрес след 20 октомври 2021 г.

Творби на участниците се приемат до 30 септември 2021 г. на: e-mail: lib@rodina-bg.org, факс: 042 603 950 или с препоръчана кореспонденция на адрес: 6000 Стара Загора, бул. „Руски“ 17, Библиотека „Родина”.

Изпратените текстове трябва да са придружени с точно посочени: име, презиме и фамилия на участника; настоящ адрес; телефон; дата, месец, година и място на раждане.
#

Още от Община

Концерт „Пролетно море“ ще зарадва ценителите на японската музикална култура
22/10/2024 Община
Концерт  Пролетно море  ще зарадва ценителите на японската музикална култура
На флейта, виолончело и пиано ще бъдат изпълнени 6 песни и един цикъл от 5 съвременни японски произведения На концерт, наречен Пролетно море, който обхваща японски произведения от древността до съвремието, са поканени старозагорци в четвъртък, 24 октомври 2024 г. Началото е от 18.00 часа, а мястото Художествената галерия в Стара Загора. Изпълнението на японските произведение е на Кейко Танака -...
Турнир по киокушин карате „Купа Стара Загора“ събра над 200 млади състезатели
21/10/2024 Община
Турнир по киокушин карате  Купа Стара Загора  събра над 200 млади състезатели
Ежегодният турнир по киокушин карате Купа Стара Загора се проведе на 19 октомври 2024 г. в спортна зала Иван Вазов в Стара Загора. В него взеха участие повече от 200 деца от 29 клуба от цялата страна, които се състезаваха в две възрастови групи до 12 и до 14 години. Организатори са Спортен клуб Аскен, БККФ, с подкрепата на Община Стара Загора. Събитието е част от календара на Българска Карате Ки...
Ремонт в „тихите“ часове и търговски обекти, просрочили наема си, влизат в бюлетина за нарушени общински наредби
21/10/2024 Община
Ремонт в  тихите  часове и търговски обекти, просрочили наема си, влизат в бюлетина за нарушени общински наредби
Седмичната справка съдържа и две нарушения за Закона за управление на отпадъците Шумен домашен ремонт в тихите часове за почивка, палене на огън на открито и търговски обекти, чиито стопани не са заплатили таксата за заетата от тях тротоарна площ, са акцентите в седмичната справка за нарушения по наредби на Община Стара Загора. Констатираните нередности са за периода от 14 до 20 октомври 2024 г. ...
Събития, посветени на 1 ноември – Ден на народните будители
21/10/2024 Община
Събития, посветени на 1 ноември – Ден на народните будители
Знайни и незнайни войни на будителския фронт, днес делата ви достойни слави нашият народ!hellip;rdquo; (Борислав Ганчев). Детски отдел на библиотека Родинаrdquo; гостува на учениците от 2.а и 2.в класове с мултимедийна презентация, викторина, литературно четене и творческо ателие за оцветяване и изписване на мини книжки за българските будители. 23 и 24 октомври 2024 г., 10.30 и 11.10 ч. ...
Благотворителна тренировка събра 3567 лв. за нови фитнес уреди за деца с увреждания
21/10/2024 Община
Благотворителна тренировка събра 3567 лв. за нови фитнес уреди за деца с увреждания
Ще се купят пътеки за ходене и бягане, велоергометър и още спортни уреди за залите ни за рехабилитация, съобщи Яна Димитрова, директор на ДЦПДУТС в Стара Загора Залите за рехабилитация на Дневните центрове за подкрепа на деца с увреждания и техните семейства в град Стара Загора ще бъдат оборудвани с нови фитнес уреди. Физическото състояние на децата, които ползват тези зали, ще се подобри, а засл...