WWF издига глас за планетата на песенния конкурс „Евровизия“

WWF издига глас за планетата на песенния конкурс  Евровизия

ПОРТАЛ СЗ - PortaLSZ.com
*

DJ Армин ван Бюрен, посланик на WWF, призова своите почитатели да подкрепят природата

Най-голямата природозащитна организация в света WWF тази година се присъединява към културния феномен „Евровизия“, за да издигне глас в подкрепа на планетата и на всички, които се грижат за нея.

В името на общата кауза световноизвестният диджей и посланик на WWF Армин ван Бюрен освети в зелено символа на Ротердам – мостът „Еразмус“. Той беше придружен от изпълнителния супервайзър на „Евровизия“ Мартин Остердал, както и от Кирстен Шуйт – главен изпълнителен директор на WWF-Нидерландия, които заедно се обявявиха в подкрепа на природата, подписвайки глобалната електронна петиция „Глас за планетата“.

Нейната цел е да бъдат събрани един милион гласа на хора, които искат да спасят планетата – наш общ дом. Тази безпрецедентна демонстрация на подкрепа за природата ще бъде представена на световните лидери на различни ключови политически събития по-късно тази година, за да се изисква от тях да вземат правилните решения за нашето бъдеще.

„Когато мисля за гласа на нашата планета, мисля за сър Дейвид Атънбъроу. Той ме вдъхнови много през годините, помагайки ми да разбера колко ценен е животът на Земята и че трябва да направим всичко по силите си, за да го спасим. И вярвам, че всички имаме тази сила; стига да сме заедно, ние сме в състояние да започнем промяната. Ето защо призовавам всички мои фенове да подпишат глобалната петиция и нека техният глас бъде чут“каза диджеят и посланик на WWF Армин ван Бюрен.

Чрез социалната мрежа TikTok, ван Бюрен ще призове своите почитатели да пеят или да танцуват на неговото парче „Million Voices“ чрез #voicefortheplanet Challenge. Холандският актьор и инфлуенсър Ник Рузен също ще подкрепи каузата. Той ще се обърне към участниците в конкурса по време на живото предаване и заедно с тях ще предизвика още повече зрители да дадат своя глас за планетата.

„Наистина сме развълнувани да си партнираме с WWF тази година и да подкрепим кампанията „Глас за планетата“. „Евровизия“ използва възможностите на човешкия глас, за да обедини света. Затова вярваме, че милионите фенове, които ни гледат, ще дадат гласа си в подкрепа на устойчивото бъдеще“заяви Мартин Остердал, изпълнителен супервайзър на „Евровизия“.

И докато изпълнителите използват гласа си, за да спечелят голямата награда за своята страна, най-влиятелното ежегодно музикално живо събитие призовава хората да се „отворят“ един към друг и да се обединят във време, в което това е нужно повече отвсякога.

„Видяхме как пандемията ни раздели по толкова много начини, но ето един чудесен пример за хора, обединени от музиката. Ние също трябва да се обединим и да издигнем колкото се може повече гласове за планетата. Планета, която е в криза поради нашите неустойчиви дейности. Планета, чието здраве определя здравето на всички нас. Ако се грижим за планетата, от която всички зависим, можем да спомогнем за предотвратяване на нова глобална пандемия”призова Марко Ламбертини, генерален директор на WWF International.

65-ото юбилейно издание на песенния конкурс „Евровизия“ започва на 18-и май. България ще бъде представена от младата певица Виктория Георгиева, която ще изпълни песента „Growing Up is Getting Old“.
#

Още от Свят

Обсъждат инсталирането на 50 зарядни станции за електромобили в трансграничната зона България-Гърция Обсъждат инсталирането на 50 зарядни станции за електромобили в трансграничната зона България-Гърция
ПОРТАЛ СЗ - PortaLSZ. com*Устойчивото използване на електромобили, което ще позволи подобряване на развитието на бизнеса в Ивайловград и Свиленград, ще се разисква на последните две за България Кръгли маси от трансграничния проект E.VE.CR.I. Срещите с регионалния бизнес ще се проведат в понеделник, 5 декември 2022 г., в Ивайловград, в сградата на Общинската администрация от 11:00 до 12:30 ч. и във...
Четвъртият рунд на инициативата Европейско градско управление дава 2,88 милиона евро на участниците
05/09/2022 Свят ЕС
Четвъртият рунд на инициативата Европейско градско управление дава 2,88 милиона евро на участниците
ПОРТАЛ СЗ - PortaLSZ. com*Остават 3 седмици за кандидатстването за субсидия Брюксел, Белгия5 септември 2022 г. С фиксирана безвъзмездна помощ до 60 000 евро ще подкрепи разработването на 48 инвестиционни концепции в четвъртия си рунд инициативата Европейско градско управление (EU City Facility - EUCF). Поканата за кандидатите е отворена до 30 септември 2022 г. и дотогава участниците могат да предс...
WWF: 17% от населението на Европа е изправено пред висок риск от недостиг на вода до 2050 г.
30/08/2022 Свят ЕС
WWF: 17% от населението на Европа е изправено пред висок риск от недостиг на вода до 2050 г.
ПОРТАЛ СЗ - PortaLSZ. com*София се нарежда сред 50-те най-застрашени града на континентаДокато Европа е разтърсвана от исторически горещи вълни, суши и рекордно ниски нива на реките, нов анализ на WWF показва, че 17% от хората на континента, както и 13% от неговия Брутен вътрешен продукт (БВП) могат да бъдат изправени пред високи до екстремни рискове от недостиг на вода до средата на века. Според ...
Как в Швейцария събират твърдите битови отпадъци и се борят с незаконното им изхвърляне
18/07/2022 Свят ЕС
Как в Швейцария събират твърдите битови отпадъци и се борят с незаконното им изхвърляне
ПОРТАЛ СЗ - PortaLSZ. com* 2,30 франка струва торба за битови отпадъци, събират пълните два пъти седмично * Оригинално заглавие: В патрул с детективите за отпадъци * Публикация на Benjamin von Wyl (текст), Eleni Kougionis (снимка), swissinfo.chВ Швейцария проблемът с незаконното изхвърляне на твърди битови отпадъци се приема много сериозно. Специални инспектори имат за цел да издирват онези, ко...
Екип на АРИР – Стара Загора посети два еврорегиона, работещи по намаляване на замърсяването с пластмаса
07/06/2022 Свят
Екип на АРИР – Стара Загора посети два еврорегиона, работещи по намаляване на замърсяването с пластмаса
ПОРТАЛ СЗ - PortaLSZ. com*През последните два месеца екипът на АРИР Стара Загора имаше възможността да посети два европейски региона, партниращи си в рамките на Interreg Europe проекта PLASTECO, посветен на намаляването на замърсяването с пластмаса Грац, Австрия и Рига, Латвия. Освен екипа на агенцията, в учебните посещения бяха поканени да се включат и заинтересовани страни по темата. Първата ...