Въвежда се временна организация на движението в участък от околовръстния път на Стара Загора

Въвежда се временна организация на движението в участък от околовръстния път на Стара Загора

ПОРТАЛ СЗ - PortaLSZ.com
*
Във връзка с ремонтно-възстановителни работи на АМ „Тракия“ в област Стара Загора в участъка от км 184+740 до км 208+181, дясно и ляво платно за движение, и въвеждането на временна организация на движението, се променя постоянната организация на движението при пътен възел Стара Загора - Кольо Ганчев и пресичането на Републикански път I-5 и път II-66 (Околовръстен път).

В този участък за времето от 23 април до 30 юни се предвижда пътят с предимство да бъде път I-5 (направлението АМ „Тракия“ - София), а транспортните потоци по път II-66 остават второстепенно направление.

*  *  *

В петък се пуска движението в ремонтирания 10 км участък от АМ „Тракия“ между п. в. „Чирпан“ и п. в. „Чирпан - Изток“

От утре продължава ремонтът на следващите над 23 км до пътен възел „Стара Загора“. Алтернативен маршрут е Подбалканският път I-6

На 23 април /петък/ около 11 ч. се пуска движението в ремонтирания 10 км участък от автомагистрала „Тракия“ от общо 16,5 км, които започнаха да се обновяват през февруари. В началото на април завърши ремонтът на 6-километровата отсечка между връзката за АМ „Марица“ и пътен възел „Чирпан“.

Участъкът е с възстановена носимоспособност на пътното тяло, подобрено отводняване, нова асфалтова настилка, ограничителни системи /мантинели/, маркировка и знаци. По метода студено рециклиране е възстановена носимоспособността на пътното тяло в целия участък. Строителните работи включват още машинно подравняване на банкетите, дълбоко фрезоване на съществуващата настилка, ремонтно-възстановителни дейности на 9 съоръжения в отсечката между пътните възли „Чирпан“ и „Чирпан - Изток“, бетонови работи, полагане на геомрежа, на неплътен и износващ пласт от сплитмастик. На обекта се работеше едновременно в двета платна и за да се възстанови трафикът в участъка, който е в експлоатация от 2007 г., пътноподдържащото дружество „Автомагистрали“ ЕАД работи максимално мобилизирано без почивен ден, съобразно метеорологичните условия.

Завършилите строителни дейности в 16,5 км участък са част от стартирания през октомври м. г. поетапен ремонт на общо 52 км от АМ „Тракия“ /от 156-ти до 208-ми км/. В края на декември 2020 г. приключи обновяването на 12 км от АМ „Тракия“ в двете платна, между пътните възли „Белозем“ и „Оризово“. Трасето е с нова асфалтова настилка, подобрено отводняване, хоризонтална маркировка, пътни знаци и ограничителни системи. В платното за Бургас през миналата година беше обновен и 2-километров участък между км 198 и км 200.

От утре продължава ремонтът на следващите над 23 км от АМ „Тракия“ до пътен възел „Стара Загора“. Ще бъдат затворени и двете платна и трафикът ще преминава по обходен маршрут.

Пътуващите от София към Бургас ще се отклоняват при пътен възел „Чирпан - Изток“ на АМ „Тракия“ по път II-66. От там по второкласния път ще продължават до пътен възел „Стара Загора – Кольо Ганчев“, който е на път II-66 и път I-5 Стара Загора - Димитровград. След това движението е по път I-5 до пътен възел „Стара Загора“, където шофьорите ще продължават по АМ „Тракия“.

Пътуващите от Бургас към София ще се отклоняват при пътен възел „Стара Загора“ на АМ „Тракия“ по път I-5 до пътен възел „Стара Загора – Кольо Ганчев“. От там по път II-66 ще продължават до пътен възел „Чирпан - Изток“, за да се качат отново на АМ „Тракия“.

Алтернативен маршрут на участъка в ремонт на АМ „Тракия“ е Подбалканският път I-6 София - Бургас. Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да използват и първокласния път за по-голяма удобство при пътуване в пиковите дни и часове.

Предвижда се ремонтът на участъка от АМ „Тракия“ между пътните възли „Чирпан - Изток“ и „Стара Загора“ да продължи до 30 юни 2021 г.

Видео 1: https://www.youtube.com/watch?v=5CPOVyXRaIo

Видео 2: https://www.youtube.com/watch?v=oyMamQFwp6w
#

Още от Община

Скъсани кабели спряха временно светофарите на "Хр. Ботев" и "Д. Стаев"
18/05/2024 Община
Скъсани кабели спряха временно светофарите на Хр. Ботев и Д. Стаев
Светофарната уредба на кръстовището на улиците Димчо Стаев и Христо Ботев в Стара Загора не работи от днес по технически причини скъсани са кабели. Отстраняването на повредата ще отнеме известно време, поради което от Община Стара Загора умоляват всички участници в движението и водачи на МПС, и пешеходци, да бъдат особено внимателни при преминаването оттам, за да се предотврати евентуален нежела...
С ремонт за 7 млн. лева реновират ОУ „Самара“
17/05/2024 Община
С ремонт за 7 млн. лева реновират ОУ  Самара
Учебното заведение ще бъде променено изцяло и догодина децата ще се обучават в различна среда Двама от заместник-кметовете на Община Стара Загора, чиито ресори са свързани със строителството и образованието арх. Мартин Паскалев и Надежда Чакърова, посетиха Основно училище Самара. Посещението им бе инициирано от желанието им да се уверят лично в успешното начало на преобразяването на училището. Р...
За втори път една от двойките лешояди в Зоопарк Стара Загора станаха родители
17/05/2024 Община
За втори път една от двойките лешояди в Зоопарк Стара Загора станаха родители
Радостната вест с пропукването на яйцето се е случила по време на Великденските празници По време на Великденските празници се излюпи и второто яйце на двойката белоглави лешояди Белчо и Сание, обитаващи зоологическата градина в Стара Загора. То, както и първото, се появи на бял свят в инкубаторите на Спасителния център за диви животни Зелени Балкани, които от началото на живота му, до момента, п...
Три дни НА ЗЕЛЕНО в Бедечка – подарък за Стара Загора
17/05/2024 Община
Три дни НА ЗЕЛЕНО в Бедечка – подарък за Стара Загора
За втора година старозагорският Творчески колектив На улицата прави вдъхновяваща програма за музика, спорт, кино и артистични намеси в южната част на парк Бедечка. От 21 юни вечерта до 23 юни вечерта петък вечер до неделя вечер. Събитието е безплатно, движено е главно от доброволци с помощта на партньори и най-вече на Община Стара Загора. Целта е провокативният пейзаж на парк Бедечка да се обживи...
За пета поредна година „Мисия здрави деца“ се проведе в Стара Загора
17/05/2024 Община
За пета поредна година  Мисия здрави деца  се проведе в Стара Загора
По повод 17 май - Международния ден на предизвикателството и спорта, заместник-кметовете на Община Стара Загора Надежда Чакърова и арх. Мартин Паскалев дадоха старт на детския празник Мисия здрави деца в парк Артилерийски Събитието е част от проекта на Ротари клуб Стара Загора Берое Мисия здрави деца. Неговата цел е да се подобри здравословното състояние на децата чрез спорт и да се изградят тра...