Онлайн надпреварата за Кмет на годината стартира на 1 октомври

Онлайн надпреварата за Кмет на годината стартира на 1 октомври

За 12-ти път старозагорци могат да изразят предпочитанията си в 8 категории

За 12-та поредна година старозагорци могат да изразят своите лични пристрастия и одобрения в националния конкурс „Кмет на годината“ 2024 г., чийто организатор е сайтът www.kmeta.bg.

Участието в онлайн гласуването е с вот в платформата Kmetnagodinata.bg. Стартът се дава в 00.00 часа на 1 октомври 2024 г., а последната възможност е до 23.59 ч. на 14 октомври - само от IP адреси от България.

Във виртуалната надпревара участват всички 265-има кметове на общини у нас. Изключение е направено само за Община Омуртаг, тъй като ВАС обяви миналогодишните избори за недействителни и е насрочена нова дата за частични местни избори на 20 октомври 2024 г.

Категориите в конкурса „Кмет на годината“ 2024 г. са 8: Кмет на годината; Кмет на гражданите; Градска среда; Смарт сити; Туризъм и култура; Спорт и младежки политики; Социална политика; Образование.

„Всеки гражданин може да гласува за своя фаворит само в една от 6-те специализирани категории, както и да даде подкрепата си за него в една от двете основни категории – Кмет на годината или Кмет на гражданите“, уточняват организаторите.

Регистрацията за гласуването в платформата Kmetnagodinata.bg става през профил в социалната мрежа Facebook, профил в Google или с друг имейл, като в последния случай вотът трябва да бъде потвърден през посочения имейл.

Победителите във всяка категория ще са трима - за малка, средна и голяма община, според населението в нея. Стара Загора попада в категорията голяма община, тъй като е с население над 50 хил. жители.

Победителите в конкурса ще бъдат обявени на официалната церемония „Кмет на годината“ 2024 г., която ще се проведе на 17 октомври, от 11.00 часа в хотел „Маринела“ в София и ще бъде излъчена по БНТ 1.

Още от Община

Преместиха и второто четиримесечно белоглаво лешоядче в Природен парк „Сините камъни“
27/09/2024 Община
Преместиха и второто четиримесечно белоглаво лешоядче в Природен парк  Сините камъни
Екип на СЦДЖ Зелени Балкани и представители на Зоопарк Стара Загора транспортираха птицата Белоглаво лешоядче на възраст 4 месеца бе изведено от клетката си в Зоопарка в Стара Загора. Преди дни д-р Найден Илинов, ръководител на Зоопарка в Стара Загора и Мария Тонева, организатор в зоопарка съвместно с Андреана Дичева и Адриана Джамалова от Спасителния център за диви животни (СЦДЖ) Зелени Балкани ...
Първо издание на Празник на лавровото дърво събира певчески и танцови групи в с. Малка Верея
27/09/2024 Община
Първо издание на Празник на лавровото дърво събира певчески и танцови групи в с. Малка Верея
Организаторите обещават веселба, конкурси и почерпка с ястия с дафинов аромат Към дългия списък с любопитни, кулинарни, фолклорни и забавни празници на старозагорските села се прибавя още един със своя дебют в неделя, 29 септември 2024 г. Това е Празникът на лавровото дърво, ароматите и лечебните билки, който ще се проведе в село Малка Верея. Организатор на първото му издание е Пенсионерският клу...
С концерт на творци от световна класа честват половин век от основаването на НУМСИ „Хр. Морфова“
27/09/2024 Община
С концерт на творци от световна класа честват половин век от основаването на НУМСИ  Хр. Морфова
Желаещите да станат част от музикалната феерия могат все още да си закупят билети на касата на Операта Тържествен концерт с участието на оркестъра на Държавна опера Стара Загора ще бележи официалното честване на 50-годишнината от основаването на Национално училище за музикални и сценични изкуства Христина Морфова. Събитието ще се проведе на 1 октомври 2024 г. от 19.00 часа в Операта, тогава се о...
Как да борим болестите с билки, ще разясни фитотерапевт на лекция в събота
27/09/2024 Община
Как да борим болестите с билки, ще разясни фитотерапевт на лекция в събота
Събитието е подкрепено от Община Стара Загора; слушателите ще чуят за лечебните свойства на ферментиралата напитка от червени боровинки, вдъхновила финландски професор Здравна лекция на тема Лечебната сила на Природата срещу хронични заболявания ще помогне на феновете на натуралния начин на живот да избегнат химията. Лекцията ще се състои на 28 септември 2024 г., събота, с подкрепата на Община Ст...
Зелено общество, отговорно към своите текстилни отпадъци, е целта на проект, реализиран от Община Стара Загора
26/09/2024 Община
Зелено общество, отговорно към своите текстилни отпадъци, е целта на проект, реализиран от Община Стара Загора
Ако не хвърляме дрехи в общия контейнер за смет, ще намалим въглеродния отпечатък, бе посочено на среща, организирана от инвестиционния отдел От 1 януари 2025 г. всички държави членки на ЕС и общините в тях задължително ще събират разделно текстилния отпадък и Община Стара Загора, която първа стартира участието си по проект TEXAD, вече обсъжда как това практически да се осъществи. Пълното наимено...