Общинската фирма „Мересев“ ще се регистрира като социално предприятие

Общинската фирма  Мересев  ще се регистрира като социално предприятие

Фенове сме на „Берое“, пием „Загорка“ и купуваме от „Мересев“ – това е стратегията за превръщане на фирмата в символ на Стара Загора

Нашата амбиция е общинското дружество „Мересев“ да се превърне в един от символите на Стара Загора, сподели неговият управител Мехмед Зейнел.

„Старозагорци поддържат като ревностни фенове „Берое“, пият „Загорка“ и купуват от „Мересев“, за да подкрепят хората в неравностойно положение“ – така може да се формулира планираната стратегия на ръководството. И тя ще се реализира, когато все повече старозагорци започнат да се обличат с продукция на дружеството.

31 души е настоящият състав на предприятие „Мересев“, от тях 63% са в неравностойно положение. „Шием основно работно облекло, като клиентите ни са както индивидуални физически лица, така и малки или средни предприятия в региона и в страната. До момента „Мересев“ е шил предимно на ишлеме, от което няма да се отказваме, но се ориентираме към това да приемаме поръчки, които да изработваме изцяло – засега само за вътрешния пазар, но имаме планове да излезем и извън България“, разказа подробно управителят Мехмед Зейнел.

Впрочем, това вече се е случвало – на сцената на Грузинската държавна опера в Тбилиси са демонстрирали ушитите от „Мересев“ костюми за представлението „Отело“. 

Вече сме създали стратегия за продажби на дребно, като идеята е да оформим актуални, харесвани от старозагорци модели на детско, спортно и работно облекло, информира още управителят.

От дружеството планират съвсем скоро да пуснат онлайн магазин, върви регистрацията му, а линкът е https://meresev.com/magazin. Портфолиото с продукти се разширява всекидневно и може да се проследи на посочената страница, където всеки желаещ може да си избере атрактивни тениски с щампи и бродерии и други артикули.

Предстои „Мересев“ да се регистрира като социално предприятие. Дружеството отговаря на всички необходими критерии и е въпрос на време да се подадат документите пред МТСП.

Наскоро бщинската фирма отново беше спомената от новинарските агенции с подареното на президента Румен Радев знаме на Стара Загора, ушито за 24 часа. Истинско предизвикателство е било толкова скоростно да се осигури материалът и бродерията да се изпълни на обширната му площ. 

В „Мересев“ е създадено и 300-метровото знаме, което всяка година на 3 март съпровожда празничното шествие по повод Националния празник на Република България. Светинята се носи на ръце от множеството хора към Мемориалния комплекс „Бранителите на Стара Загора“, където е кулминацията на общоградското честване.

Паметното шествие „За Свободата... Да развеем българското знаме!“ се случи за осми път тази година. Неговото начало дадоха кметът Живко Тодоров и зам.-кметът Милена Желева. А тази година за 3 март в „Мересев“ са ушили 100-метров трибагреник по поръчка на Община Панагюрище.

В бъдеще „Мересев“ има за цел да връща част от средствата на старозагорци в подкрепа на обществени каузи, като така изразява своята съпричастност към значимите събития. Можете да ни подкрепите, харесвайки страницата ни във фейсбук, апелират към старозагорци от фирма „Мересев“ - https://www.facebook.com/profile.php?id=100075781459722&locale=bg_BG.

Още от Община

Литературният конкурс „Перо от лед“ - възможност за изява на млади таланти от 2 до 12 клас
04/10/2024 Община
Литературният конкурс  Перо от лед  - възможност за изява на млади таланти от 2 до 12 клас
Крайният срок за участие е 20 декември, победителите ще бъдат наградени на специална церемония през януари За втора поредна година Музей Литературна Стара Загора с подкрепата на Община Стара Загора организира Зимен ученически литературен конкурс Перо от лед 2024/2025. Конкурсът стартира на 2 октомври 2024 година, а крайният срок за подаване на текстове е 20 декември 2024 година. Организаторите ка...
Празникът на Стара Загора Пети октомври - програма
04/10/2024 Община
Празникът на Стара Загора Пети октомври - програма
5 октомври (събота) Ден на Стара ЗагораМолебен за Стара Загора, отслужен от Негово Високопреосвещенство Старозагорски митрополит Киприан8.40 ч. Катедрален храм Св. Николай Чудотворец Тържествена сесия на Общински съвет Стара ЗагораВръчване на удостоените за 2024 г. отличието Почетен гражданин на Стара Загора 9.00 ч. ...
„Огънят на любовта“ ще съчетае танцово и филмово изкуство, за да прехласне зрителя
03/10/2024 Община
Огънят на любовта  ще съчетае танцово и филмово изкуство, за да прехласне зрителя
Спектакълът се организира с подкрепата на Община Стара Загора по Програма Култура Впечатляващ нов спектакъл Огънят на любовта подготвя екипът на Детско-юношеския танцов състав Загорци. Идеята на ръководителите Диляна и Николай Апостолови е да разкажат по един по-различен начин своята история за любовта в съчетание на танцово и филмово изкуство, на съвремие и минало в едно. Спектакълът Огънят на ...
Дядо Коледа пак ще яхне мотор през декември, за да зарадва старозагорци
03/10/2024 Община
Дядо Коледа пак ще яхне мотор през декември, за да зарадва старозагорци
Започна събирането на детски рисунки за участие в тематичния конкурс Конкурс за детска рисунка на тема Дядо Коледа на мотор обявяват от Центъра за обществена подкрепа - гр. Стара Загора. Всички желаещи ще приветства Мото Дядо Коледа, а специалната покана е към децата да дойдат на площада пред Община Стара Загора на 21 декември 2024 г. (събота) от 11.30 ч. Наградите на спечелилите участници ще бъ...
Канят млади любители на рисуването да се изявят в националния конкурс „Моят празник“
03/10/2024 Община
Канят млади любители на рисуването да се изявят в националния конкурс  Моят празник
Най-талантливият ще получи Специалната награда на Община Стара Загора, а с одобрените от журито творби ще бъде подредена изложба Старт на деветото издание на Националния конкурс за рисунка Моят празник обявиха днес неговите организатори - Центърът за подкрепа за личностно развитие и Община Стара Загора. Крайният срок за предаване на художествените творби е 4 ноември 2024 г., информира директорът ...