Важна новост засяга паркирането за живеещите на ул. „Св. Княз Борис“

Ремонтът по ул. Св. Княз Борис
Важна новост засяга паркирането за живеещите на ул.  Св. Княз Борис

Във връзка със строително-ремонтните дейности на ул. „Св. Княз Борис“ в Стара Загора в участъка от „Отец Паисий“ до ул. „Цар Иван-Асен II“, ще бъде ограничено паркирането в посочената отсечка. На живущите, на които са издадени карти за паркиране по постоянен или настоящ адрес в посочения участък, ще им бъде разрешено да паркират по ул. „Св. Княз Борис“ до ул. „Хаджи Димитър Асенов“, като спазват вертикалната сигнализация и хоризонталната маркировка.

Ремонтът на ул. „Св. Княз Борис“ – една от основните транспортни и пешеходни артерии в централната градска част на Стара Загора, започна на 27 юни и ще продължи до края на годината. Изцяло ще бъдат подменени тротоарните настилки и пътното платно, като се запазят съществуващите павета пред Радио Стара Загора. Дървета няма да бъдат изсичани.

Стойността на ремонта е около 1.5 млн. лева. Повече по темата прочетете тук: https://portalsz.com/8137/zapochva-remont-na-ul-sv-knyaz-boris-ot-sv-otec-paisij-do-m-kusev/.

Още от Община

Общинският плувен басейн няма да работи с граждани на 6 юли
03/07/2024 Община
Общинският плувен басейн няма да работи с граждани на 6 юли
На 6 юли, събота, Общинският плувен басейн в Стара Загора няма да работи с граждани. Причината е провеждането на турнира Синьо лято. В четвъртото издание на състезанието ще се включат около 300 плувци от цялата страна, родени 2012-2017 година. Началният час е 9.00 часа. Повече информация за турнира може да откриете на страницата на Българска федерация плувни спортове.
Община Стара Загора осигури храна на огнеборците по време на пожарите през вчерашния ден
03/07/2024 Община
Община Стара Загора осигури храна на огнеборците по време на пожарите през вчерашния ден
На 2 юли на територията на област Стара Загора са възникнали два пожара в село Яворово и между селата Ягода и Ръжена, заради пламнали храсти и треви. Екипи на РДПБЗН работиха по овладяването на пожарите заедно с доброволци от горското стопанство. Беше изпратена и група на Община Стара Загора. Пожарите бяха овладени. Община Стара Загора благодари на фирма Аякс за бързата реакция и включването в е...
Предадоха детски послания на зам.-кмета Павлина Делчева
02/07/2024 Община
Предадоха детски послания на зам.-кмета Павлина Делчева
От възрастните се очаква добро отношение и помощ за съдържателно и забавно прекарване на свободното време Посланията на децата, участници в заключителната сесия на проекта ЗАЕДНО, чиято цел беше да ги насърчи активно да изразяват позицията си по важни за тях теми, бяха предадени на зам.-кмета на Община Стара Загора Павлина Делчева. Своята благодарност към нея от името на целия екип на проекта за ...
Предупреждение за значителни валежи в Стара Загора на 3 юли
02/07/2024 Община
Предупреждение за значителни валежи в Стара Загора на 3 юли
Във връзка с получена информация от Националния институт по метеорология и хидрология на България относно влошаване на метеорологичната обстановка на 3 юли 2024 г., Община Стара Загора призовава гражданите за повишено внимание. Очакват се краткотрайни интензивни валежи, гръмотевични бури и градушки. Повече информация за прогнозата на: https://meteo.bg/bg/forecast/dnesUtre.
Безплатен градски тур „От Августа Траяна към Берое. Градът между две епохи“ този уикенд в Стара Загора
02/07/2024 Община
Безплатен градски тур  От Августа Траяна към Берое. Градът между две епохи  този уикенд в Стара Загора
Организатори са Туристическият информационен център в Стара Загора и Регионалният исторически музей На 6 юли, събота, от 9.30 часа ще се проведе поредната вълнуваща обиколка от инициативата Стара Загора неразказани истории по правите улици. Темата на маршрута е От Августа Траяна към Берое. Градът между две епохи. Разказът на Мария Камишева, уредник Антична археология в РИМ - Стара Загора, ще въ...