"Възраждане" с въпроси по решение на ОбС за терен до болница "Тракия"

Възраждане с въпроси по решение на ОбС за терен до болница Тракия

На извънредното заседание на Общинския съвет в Стара Загора, проведено на 6 юни, четвъртък, с 38 гласа "За" от 43-ма гласували терен от 2.3 дка край болница "Тракия Парк" с отпаднала необходимост е решено да бъде обявен от публична в частна общинска собственост. Останалите 5 гласа "Против" са дошли от групата на "Възраждане".

Днес представители на групата, заедно с кандидата за народен представител и за евродепутат от партията Даниел Проданов, изложиха пред медиите въпросите си, мотивирали отрицателния им вот. Единият от тях е кое е наложило и законосъобразно ли е бързото повторно гласуване на точката, след като преди броени дни, на редовното заседание на ОбС, тя е събрала 32 от нужните за одобрението й 34 гласа. Според закона повторно разглеждане на едно и също предложение се допуска най-рано след 6 месеца, а при промяна на обстоятелствата - и по-рано. (Справката, която направихме, показа, че на извънредното заседание точката, визираща въпросния терен, не е била повторение на отхвърлената преди, а е предложена с друго съдържание, като от проекторешението са отпаднали три съществени пункта и е останала само промяната на вида собственост. Това прави разглеждането й напълно законосъобразно - бел.ред.)

Втора бележка на съветниците от "Възраждане" е, че заседанието се е провело в друга зала, която не е оборудвана с обичайната система за гласуване. Причината за това, по наша информация, се оказа ангажирането тези дни на традиционната заседателна зала на Общинския съвет "П. Р. Славейков" за съхранение на изборните книжа за вота в неделя.

Каква е причината да се бърза с приемането на точката само дни преди изборите, питат още от "Възраждане". Известно е, че болница "Тракия" предвижда към съществуващия корпус да се изгради ново отделение - онкологично. (За бързането питаме и ние. Възможно е собствениците на болницата да се опасяват, че след изборите, ако не се състави ново правителство в разумен срок, реализирането на бизнес намеренията им може да бъде забавено или дори отложено за неопределено дълго време - бел. ред.)

Повдигнатите от "Възраждане" въпроси около евентуалното създаване на ново онкологично отделение в Стара Загора са интересни за обществеността, още повече че в случая се преплитат публични, общински и частни интереси. Така че ще продължим да го следим и в бъдеще.

Още от Партии

Изслушват енергийния министър за финансовото състояние на “Мини Марица-изток”
11/07/2024 Партии
Изслушват енергийния министър за финансовото състояние на  Мини Марица-изток”
Старозагорските народни представители от Възраждане Искра Михайлова и Даниел Проданов внесоха искане за изслушване в Народното събрание на министъра на енергетиката по повод тежкото финансово състояние на Мини Марица-изток ЕАД. Те припомнят, че дружеството изтегли пореден банков кредит и е в затруднение за изплащане на трудовите възнаграждения. От друга страна вече дълго време има данни за липса н...
Приемен ден на старозагорския народен представител от ГЕРБ-СДС Маноил Манев
11/07/2024 Партии
Приемен ден на старозагорския народен представител от ГЕРБ-СДС Маноил Манев
Старозагорският народен представител от ГЕРБ-СДС Маноил Манев ще проведе приемен ден за граждани. Той ще се състои на 15 юли 2024 г. от 10:00 до 11:30 часа в офиса на ГЕРБ в Стара Загора, който се намира на бул. Митрополит Методий Кусев 5. За предварително записване телефони 042 635 197, 0885 023 919 технически сътрудник Стефка Тенева, или на място в офиса.
Пълна подкрепа към новото ръководството на БСП изрази Областният съвет на партията в Стара Загора
04/07/2024 Партии
Пълна подкрепа към новото ръководството на БСП изрази Областният съвет на партията в Стара Загора
Областният съвет на БСП в Стара Загора изрази пълна подкрепа на действията, предприети от новото ръководство, начело с и.ф. председател Атанас Зафиров и на единодействието с всички идейни течения в БСП, както и с левите политически формации. Новият курс към широко ляво обединение бе приет единодушно. Това стана на заседание на областното ръководство, на което присъстваха председателят Зафиров, Дра...
Благотворителната великденска инициатива на МГЕРБ подкрепи над 150 възрастни хора
02/05/2024 Партии
Благотворителната великденска инициатива на МГЕРБ подкрепи над 150 възрастни хора
Младежката структура на ГЕРБ в Стара Загора проведе традиционната си благотворителна великденска инициатива. Нейните членове посетиха 153-ма самотно живеещи и хора в неравностойно положение във всички 51 села на общината и им раздадоха пакети с хранителни продукти. Ние вярваме в обединението и подкрепата един към друг и знаем, че всеки акт на доброта, колкото и да е малък, има значение. Докато об...
Янко Янков отвръща на удара: "Съдът ме оневини, завеждаме контрадела!"
22/04/2024 Партии
Янко Янков отвръща на удара: Съдът ме оневини, завеждаме контрадела!
Не съм купувал гласове за местните избори през 2019 г. Скалъпиха ми постановка тогава - знам поименно кой как е действал, къде и по чия поръчка, къде е преназначен и повишен този, който е извършил поръчката, кои са оперативните, които са свършили цялата работа, кои са подставените лица. Това каза пред медиите в Стара Загора днес общинският съветник Янко Янков, чиято оставка се иска от ППДБ и Възр...