Председателят на ВМРО Красимир Каракачанов в Стара Загора: "не" на зелената политика, "да" на българската енергетика

От ляво надясно: Красимир Червилов, Красимир Каракачанов, Атанас Боев, Димо Димитров
Председателят на ВМРО Красимир Каракачанов в Стара Загора: не на зелената политика, да на българската енергетика

Проектът за АЕЦ "Белене" трябва да продължи, тъй като там е единствената ни лицензирана площадка, каза още водачът на воеводите

Политиката, която беше наложена - на санкции и ограничаване на вноса на руски ресурси и на европейските стоки към руския пазар - доведе до икономическа криза. Европа се самозатвори откъм Русия. Не се оправдаха очакванията на авторите на модела на санкциите, че руската икономика ще рухне. Напротив, тя се отвори на изток и днес самите европейски институции говорят за неин ръст от 3,2% за 2023 г., а руснаците сочат дори 5% ръст, при положение, че Германия е на минус, а Европа на нула. Всички суровини, които Русия продаваше на Европа, сега се продават на Китай и Индия - пазари, много по-големи от европейския.

Така коментира днес пред медиите в Стара Загора актуалната геополитическа обстановка около България в дните преди шестите поред извънредни избори за Народно събрание и Евроизборите председателят на ВМРО-БНД Красимир Каракачанов. Той дойде под липите на предизборна среща с членове, симпатизанти и избиратели на партията, както и с областното ръководство на Съюза на запасните офицери и сержанти.

"Нашите основни неща са - обясни ексвоенният министър, - много простичко казано, "не" на войната, "да" на мира. България няма място в чужди военни конфликти. Ние нямаме нито военните, нито икономическите ресурси да се забъркваме в тях на други територии и в името на чужди интереси. Това не е наша работа. "Не" на нелегалната имиграция, "да" на националната идентичност и националния интерес.

"Не" на джендър политиката, "да" на семейството от мъж и жена. "Не" на "зелената" политика, "да" на българската енергетика. Всички онези българи, които споделят подобни виждания, могат на 9 юни да подкрепят ВМРО-БНД с бюлетина №26. Нека не разчитаме, че ще има нови избори, на които ще ни дадат право да се поправим. Това е схемата на Сглобката - да не излезем да гласуваме и да могат да направят мнозинство, с което да ни мачкат следващите години" - допълни Красимир Каракачанов.

Той е водач на две листи - в Благоевград и в Плевен. В Стара Загора листата на ВМРО-БНД се води от члена на националното ръководство на партията Красимир Червилов. В пресконференцията участваха също така вторият и третият в старозагорската листа - юристите Атанас Боев от Казанлък и Димо Димитров от Стара Загора.

Наследството, което Сглобката остави след себе си, е трагично - определи днешния ден в България лидерът на ВМРО. - Тя беше създадена под външен натиск, според записите от едно заседание на ПП, които станаха публично достояние. Явно навикът да си правят записи е сериозен - вчера също излязоха записи, но този път за пари - кой откъде колко ще вземе и кой ще им ги носи кеш. Партии, които арестуваха Борисов, очевидно незаконно между другото, накрая се прегърнаха с него и направиха едно правителство, което се скри зад смокиновия лист, наречен "евроатлантически ценности". Вследствие на това, че правителството беше създадено под външен натиск, в България през последната година нещата се развиха по един изключително грозен начин във всяко едно отношение - продължи Каракачанов. - Подаряване на българското оръжие на Украйна, и то тайно, без да знаем какво се дава, даване на уж счупени ракети и БТР-и, уж счупена военна техника. Приемане на така наречената "Зелена сделка", която на практика означава закриване на цялата българска въгледобивна индустрия и затваряне на ТЕЦ-овете. Само тук, в "Марица-изток" 1, 2 и 3, хиляди хора ще останат без работа, въпреки че има евтина българска суровина, с която те могат да работят през следващите 60 години. Стигна се и до закриването на ядрената енергетика - това, което се прави в момента с реакторите ни за Белене, е не само предателство спрямо икономическите интереси на България, а и просто хвърляне на едни пари на вятъра - около 4 милиарда лева инвестирани до момента в проекта, със закупени реактори, които са на площадката и които ние ще подарим буквално, уж за да изграждаме нови атомни мощности. Което е другата голяма утопия. Защото единствената ни лицензирана от Европа площадка е тази в Белене. "Козлодуй" няма лиценз. Ще са необходими 7-8 години, докато се получи такъв. Ако някой не се възпротиви. Вероятността да не получим лиценз обаче е много голяма. Но дори и да го получим, стойността на двата "демократични" реактора ще бъде 40-50 милиарда лева (25-30 милиарда долара, по изчисления на специалистите, и то към днешна дата).

Мога да изброявам още факти как Сглобката в името на това, да оцелее, продаваше или унищожаваше българските икономически интереси - каза още Каракачанов. - Което не може да продължава повече. Затова ние сме много ясни и категорични: първо - "не" на тази "Зелена сделка". Тя трябва да бъде преразгледана или да стане много нататък в годините, а не да бързаме в тези срокове, които са поети като ангажимент от последните няколко правителства. Въгледобивната ни индустрия и тецовете трябва да продължат да работят. Категорично трябва да продължи проектът "Белене", а не реакторите ни да бъдат продавани за жълти стотинки и да набутваме българския данъкоплатец с нови 50 милиарда от заем.

Председателят на ВМРО говори остро и против прокарването на джендър идеологията: "Благодарение на ВМРО в периода 2017-2021 г. тя не беше допусната да стане част от образователната ни система. Но както виждаме, сега тя се пробутва през задните вратички на закончета, разпоредби - уж под формата на обучение на деца, на държавни служители. Има програми за обучение на полицаите за джендър толерантност, каквото и да означава това. България се намира в демографска криза и няма интерес да стимулира еднополовите бракове. Ние имаме интерес да се насърчават младите, работещи и грамотни семейства да създават деца, и да се осигуряват възможности на тези семейства да се грижат за децата си. Затова ВМРО предлага цялостна програма за преодоляване на демографската катастрофа: 500 лева месечно на всяко дете. При второ дете, ако семейството има заем за първо жилище, се добавят от 5 до 8 години гратисен период за изплащане на главницата на нисколихвен кредит от Банката за възстановяване и развитие. При трето дете 25% от взетия кредит се опрощава от държавата. При четвърто дете - 50%. Идеята е да има сигурност в семействата, за да създават деца и да разполагат с достатъчно ресурс, за да ги възпитават."

Решенията по "Зелената сделка", противно на това, което ни се втълпява през последните няколко години, не са необратими - каза и водачът на листата на ВМРО в Старозагорския избирателен район Красимир Червилов. - Категорично няма такова нещо. Ние сме за предоговаряне с възможно най-дълго отлагане във времето, както една Полша още в началото го направи. Онези хора, които лятото на 2020 г. решиха да направят "промяната" в България и да ни хвърлят в това безвремие, бяха пратени основно да защитават едни други интереси, но не и нашите национални интереси. Спре ли минно-енергийният комплекс "Марица-изток", пари повече няма да има. Вижте какво е в Северозападна България!" - посъветва Червилов.

Красимир Каракачанов препоръча категоричен отказ от "Зелената сделка" и зеления екстремизъм. По думите му европейската "зелена" политика е тотална глупост по простата причина, че целият останал свят не я спазва, включително най-силно развитите икономики като САЩ, Канада, Русия, Китай, Индия и цяла Африка. Сред мотивите му е и това, че ултралибералната политика в момента е по средата на пътя към собствения си край, а разпалените от нея войни в и около Стария континент ще доведат до нейната политическа и идеологическа смърт. "Отсега трябва да се подготвим едно бъдещо българско правителство да каже много ясно - искаме предоговаряне на членството ни в ЕС. България като член на Евросъюза има достатъчно механизми да влияе. Когато се удря по българските интереси, ние можем през механизма на ветото да атакуваме интересите на тези, които настояват да търпим щети в нашата икономика. Но не го използваме" - заключи председателят на ВМРО-БНД.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Още от Избори

Партиите не постигнаха съгласие за секретар на РИК - Стара Загора
01/09/2024 Избори
Партиите не постигнаха съгласие за секретар на РИК - Стара Загора
Областният управител на Стара Загора Методи Марков проведе днес консултации с парламентарно представените партии и коалиции за избор на състав на Районна избирателна комисия (РИК) - Стара Загора. Съгласно решение на Централната избирателна комисия (ЦИК) съставът на РИК - Стара Загора се състои от 17 членове, включително председател, секретар и заместник-председатели, но не по-малко от двама и не ...
Категорична победа на ГЕРБ-СДС на фона на зараждащи се политически турбуленции
11/06/2024 Избори
Категорична победа на ГЕРБ-СДС на фона на зараждащи се политически турбуленции
Проведените на 9 юни 2024 г. избори за 50-то Народно събрание и за Европейски парламент приключиха, общо взето, в прогнозираните от социологията рамки. ГЕРБ-СДС постигна поредната си категорична победа, с разлика в страната (национални избори) от над 10,5% от предишния си конкурент ППДБ, и над 7,5% пред заелото второто място Движение за права и свободи. В Старозагорския избирателен район разликат...
Красимир Вълчев, водач на листата на ГЕРБ-СДС в Стара Загора: Гласувах за връщане на България към нормалността
09/06/2024 Избори
Красимир Вълчев, водач на листата на ГЕРБ-СДС в Стара Загора:  Гласувах за връщане на България към нормалността
Водачът на листата на ГЕРБ-СДС в 27-ми Старозагорски избирателен район Красимир Вълчев гласува машинно в 10 часа в СИК № 22 в ОУ Димитър Благоев. Пред медиите след това той заяви, че е гласувал за връщане на България към нормалността и съзидателното начало, за спиране на безвремието и за раздяла с илюзията, че държавата може да се управлява само с празни приказки. В този смисъл по-важен ще е утр...
Изборният ден на територията на област Стара Загора започна в спокойна обстановка
09/06/2024 Избори
Изборният ден на територията на област Стара Загора започна в спокойна обстановка
Предприети са всички необходими мерки за опазването на обществения ред, пожарната безопасност и осигуряването на спокойно протичане на изборния ден. Служителите на ОДМВР - Стара Загора са поели охраната на всички секции на територията на областта. Гражданите могат да подават сигнали, свързани с нарушения, които възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес и са съотносими към действията н...
Старозагорските младежи от ГЕРБ дариха 860 книги на читалищни библиотеки
07/06/2024 Избори
Старозагорските младежи от ГЕРБ дариха 860 книги на читалищни библиотеки
Старозагорските младежи от ГЕРБ направиха поредната си инициатива с мотото Дари книга, дай нов шанс на старата библиотека. Те дариха 860 книги на читалищата в селата Стрелец, Подслон, Загоре и пенсионерски клуб Бяла мечка в Стара Загора. Дарението включва съвременни романи, българска и световна класика. Жестът на ръководството и членовете на младежката структура на ГЕРБ беше посрещнат с благодар...