Специален кът на „Берое“ откриха в старозагорско училище

Специален кът на  Берое  откриха в старозагорско училище

ПОРТАЛ СЗ - PortaLSZ.com
*
Нова шампионска титла на футболния отбор на „Берое“ пожелаха днес учениците на XI основно училище „Николай Лилиев“ в Стара Загора. В сградата бе открит специален фен кът за всички, които се вълнуват от съдбата на любимия отбор.

На откриването дойдоха Красимира Чахова, зам.-кмет на Община Стара Загора, Диян Димитров, общински съветник, както и много бивши и настоящи футболисти свързали съдбата си неотменно с „Берое“.

Презентация с най-великите моменти от историята на клуба представи седмокласникът Слънчо Костов.

„Решихме всички заедно да направим този кът, който ще бъде допълван постоянно, защото всички подкрепяме отбора“, сподели директорът Желязко Богданов.

„Поздравявам Ви за инициативата. Хубаво е, че децата могат да се докоснат до всички предмети свързани с отбора и това да бъде мотивиращ фактор, за да спортуват“, каза зам.-кметът Красимира Чахова. Тя подари книгата „100 години „Берое“, както и специално вестникарско издание за отбора. За училищната библиотека пък донесе трите тома от поредицата „Шампионите разказват“, издание на Община Стара Загора.

Един от най-големите фенове на „Берое“ общинският съветник Диян Димитров също подкрепи идеята и призова всичко, които имат интересни артикули да ги дарят за къта. Той лично ще дари фланелката на Мартин Камбуров, с която е вкарал гол №200 в кариерата си.

От името на отбора спортният директор Валентин Грудев благодари за инициативата и сподели, че това е признание за отбора и за публиката.

Легендарният футболист от близкото минало Теньо Минчев пък взриви феновете с думите: „Берое“ го е имало преди нас, има го с нас, ще го има и в бъдеще“.

„Надяваме се да Ви радваме и т. г. да имаме много успехи“, обеща един от действащите футболисти Георги Ангелов.

След това в двора на училището всички ученици имаха възможност да видят част от своите любимци. Те получиха и специални визитни картички с подписите на отбора извоювал Купата на България през 2013 г.
#

Още от Община

Изложба с акварелните пейзажи на Чудомир представят в Стара Загора
19/10/2020 Община
Изложба с акварелните пейзажи на Чудомир представят в Стара Загора
ПОРТАЛ СЗ - PortaLSZ.com*От 22 октомври до 10 ноември в западната зала на Художествена галерия Стара Загора ще бъде представена изложбата Акварелните пейзажи на Димитър Чорбаджийски-Чудомир (1890-1967), по повод 130-годишнината от рождението на твореца. Колекцията е от фонда на Литературно-художествен музей Чудомир, Казанлък. На фона на изключителната популярност на Нашенци, с които три поколения...
Покана за публично обсъждане на предварителен проект на Общ устройствен план на Община Стара Загора
16/10/2020 Община
Покана за публично обсъждане на предварителен проект на Общ устройствен план на Община Стара Загора
ПОРТАЛ СЗ - PortaLSZ.com*На основание чл. 127, ал. 1 от Закона за устройство на територията и чл. 21, ал. 1 от Наредба за условията и реда за извършване на екологична оценка, Община Стара Загора съобщава на всички заинтересовани органи, организации, физически и юридически лица, че организира обществено обсъждане на предварителен проект на Общ устройствен план на община Стара Загора и Доклад за еко...
Започна гласуването за Кмет на годината
15/10/2020 Община
Започна гласуването за Кмет на годината
ПОРТАЛ СЗ - PortaLSZ.com* От днес е в ход голямото национално онлайн гласуване за престижната награда Кмет на годината. Допитването ще продължи до 29 октомври (включително) на платформата https://kmetnagodinata.bg. Гражданите ще оценяват работата на кметовете и екипите им за изминаващата тежка година в кризисно време на бушуващ коронавирус в 8 категории - Кмет на годината; Кмет на гражданите; Гра...
Отбори от три страни ще участват на финала на международен турнир по електронни спортове в Стара Загора
15/10/2020 Община
Отбори от три страни ще участват на финала на международен турнир по електронни спортове в Стара Загора
ПОРТАЛ СЗ - PortaLSZ.com*Първата (квалификационна) фаза от турнира по електронни спортове Counter-Strike: Global Offensive, организиран Bellum Gens EliteStara Zagora и Община Стара Загора, протече при засилен интерес. В надпреварата участие взеха отбори от България, Румъния, Сърбия, Украйна, Македония, Албания, Косово, Черна гора, Латвия, Унгария и Полша. Най-добрите 12 тима, сред които Skade (BG...
Започва демонтирането на жп релси от бул.“Св. Патриарх Евтимий“
15/10/2020 Община
Започва демонтирането на жп релси от бул. Св. Патриарх Евтимий
ПОРТАЛ СЗ - PortaLSZ.com*От днес започва поетапното демонтиране на жп релсите, намиращи се по бул.Св. Патриарх Евтимий в зоната преди ул. Промишлена, съобщиха от отдел Устройство на територията. От там допълниха, че ще се започне от локалното платно на булеварда. След приключване на дейностите по премахване на съоръженията ще се пристъпи към възстановяване на асфалтовата настилка. След отстранява...