Димитър Минчев е кандидатът на "Възраждане" за кмет на Раднево

Димитър Минчев - в средата, между Искра Михайлова и Даниел Проданов. Вдясно - Владимир Станчев, вляво - Наталия Змеева
Димитър Минчев е кандидатът на Възраждане за кмет на Раднево

ПОРТАЛ СЗ - PortaLSZ. com
*
Димитър Минчев от ТЕЦ "Марица-изток 2", машинен инженер с 15 години стаж, е кандидатът на партия "Възраждане" за кмет на община Раднево. Това стана ясно на пресконференция този следобед, дадена от старозагорските народни представители от "Възраждане" Искра Михайлова и Даниел Проданов, в която участваха също председателят на структурата на партията в миньорския град Владимир Станчев и секретарят Наталия Змеева.

Димитър Минчев е завършил образованието си в Технически университет - Габрово. Семеен е, с две деца. От дълго време е член на структурата на "Възраждане" в Раднево.

"Излизаме в тази битка за победа. Не участваме на олимпийски принцип за балотаж, а за кметското място в Раднево, тъй като имаме сериозни опасения, че сегашното ръководство на общината не работи достатъчно добре, да не кажа никак, за бъдещото развитие на региона. Смятаме, че не само радневската община, а и целият регион е в опасност, и кандидатурата на Димитър Минчев за кмет идва в един много критичен момент, когато не всеки би се осмелил да застане с името и лицето си да представлява тази община" - каза Даниел Проданов, който е и областен координатор на партията.

Кандидат-кметът Димитър Минчев изтъкна като първи свой приоритет защитата на работните места на хората в общината и региона. "Никога не съм мислил да се занимавам активно с политика. Винаги съм бил за това, да си върша работата, за която съм учил. Но през годините хората, които трябваше да се борят за нашите работни места, изгубиха доверието ни - каза Минчев. - Искам с тази кандидатура да обединим както моите колеги от ТЕЦ "Марица-изток 2", така и всички миньори, всички граждани на общината. Искам да живея в град, в който има бъдеще за децата ми и за децата на всички честно изкарващи прехраната си хора от комплекса."

При нас във "Възраждане" идват хора, които не могат да открият решение на проблемите си другаде - каза Искра Михайлова. - Ние сме обикновени хора, които, притиснати от невъзможността да избираме, тръгваме сами за собствените си каузи. Димитър Минчев е такъв човек. Той е бил част от нас през цялото време на нашата борба, която заявихме още през 2019 г., на предходните местни избори. Днес вече сме направили крачките към решаването на проблемите, които назовахме тогава, когато беше критично важно да се назовават.

Искра Михайлова упрекна местните власти в Раднево, че са пропуснали времето да вземат ключови решения, които да не изправят региона пред днешната безнадеждност и риск от обезлюдяване. "Това е направено или целенасочено, или поради липса на компетентност, или в рамките на уговорка с някого в частен интерес, в интерес на някой от нашите така наречени партньори. Със сигурност това не беше в интерес на България, на Старозагорска област и на община Раднево - каза тя. - Пропуснат беше Механизмът за капацитет, следващите правителства пропуснаха да поставят условия при Плана за възстановяване и устойчивост, които да запазят региона и община Раднево. След това при Териториалните планове виждаме поредно правителство, което следва безотказно целта за унищожаване. Най-логичното нещо, което ние от "Възраждане" избрахме да направим в този момент, е да се обединим с народа си. Димитър е част от този народ."

По думите на народната представителка, през последната седмица се е видяло "изключително грозно предателство от страна на ръководството на най-големия синдикат в България". "В чия полза, в чий интерес - това, предполагам, предстои да разберем във времето. Такива неща рано или късно излизат наяве". Правителството няма намерение да защитава интересите ни за запазване на комплекс "Марица-изток" в неговата цялост, каза Михайлова и припомни позицията, която преди време всички заявяваха, за работа на "Марица-изток" до изчерпване на въглищния ресурс.

"От един малък град в България трябва да тръгне спасението на енергийната независимост на цялата страна. Затова за тези местни избори не избираме синдикални лидери, не избираме напудрени политици. Избираме човек, който от 15 години работи и познава проблемите на комплекса. Който знае, че трябва да има обединение между миньори и енергетици и че едните без другите няма как да съществуват. Ние даваме заявка за това обединение. По време на кампанията ще търсим не гласа, а съюзничеството с всеки радневец" - обобщи Искра Михайлова.

*  *  *

Машинен инженер от ТЕЦ 2 е кандидатът на ПП „Възраждане“ за кмет на община Раднево

Димитър Минчев влиза в кметската надпревара със заявка за победа

Димитър Минчев е кандидатът на ПП „Възраждане“ за кмет на община Раднево – машинен инженер, с дългогодишен стаж в ТЕЦ „Марица-изток 2“ . Той влиза в битката за кметския пост в миньорския град с категорична позиция в подкрепа на въглищния комплекс и запазване на работните места в него.

Според кандидата за кмет от „Възраждане“, местната власт в момента не работи в интерес на гражданите на Раднево и бездейства по отношение на най-важната тема – „Марица-изток“.  Настоящият кмет нито веднъж в последните години не е излязъл с ясна и категорична позиция нито срещу Плана за възстановяване и устойчивост, нито при обсъждане на Териториалните планове. Димитър Минчев определи ГЕРБ и кмета Теньо Тенев като най-сериозния си опонент в предстоящата предизборна кампания.

„Приех номинацията на „Възраждане“ без колебания, защото искам да живея в град, в който има бъдеще за децата ни. Не съм мислил да се занимавам с политика, но тези, които трябваше да се борят заради нас, изгубиха доверието ни“, коментира кандидатът за кмет.

Той допълни, че е много важно да се поднови диалогът между местната власт и „Мини Марица-изток“, тъй като в момента взаимоотношенията са прекратени.

Като важна част от програмата си, Димитър Минчев определи проблемите на селата и възстановяване на някои от пътните връзки. Кандидатът за кмет на „Възраждане“ е категоричен, че проблемите на Раднево трябва да бъдат подлагани на широко обществено обсъждане, за да се чуе мнението на гражданите.

Областният координатор и народен представител на „Възраждане“ Даниел Проданов подчерта, че с кандидатурата на Димитър Минчев партията влиза в предизборната битка със заявка за победа в Раднево.

Според народния представител и председател на партия “Възраждане” в Стара Загора Искра Михайлова, партията има притеснения от манипулация на вота на 29 октомври. Михайлова е категорична обаче, че високата избирателна активност е гаранция за честен вот.
#

Още от Избори

Красимир Вълчев, водач на листата на ГЕРБ-СДС в Стара Загора: Гласувах за връщане на България към нормалността
09/06/2024 Избори
Красимир Вълчев, водач на листата на ГЕРБ-СДС в Стара Загора:  Гласувах за връщане на България към нормалността
Водачът на листата на ГЕРБ-СДС в 27-ми Старозагорски избирателен район Красимир Вълчев гласува машинно в 10 часа в СИК № 22 в ОУ Димитър Благоев. Пред медиите след това той заяви, че е гласувал за връщане на България към нормалността и съзидателното начало, за спиране на безвремието и за раздяла с илюзията, че държавата може да се управлява само с празни приказки. В този смисъл по-важен ще е утр...
Изборният ден на територията на област Стара Загора започна в спокойна обстановка
09/06/2024 Избори
Изборният ден на територията на област Стара Загора започна в спокойна обстановка
Предприети са всички необходими мерки за опазването на обществения ред, пожарната безопасност и осигуряването на спокойно протичане на изборния ден. Служителите на ОДМВР - Стара Загора са поели охраната на всички секции на територията на областта. Гражданите могат да подават сигнали, свързани с нарушения, които възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес и са съотносими към действията н...
Старозагорските младежи от ГЕРБ дариха 860 книги на читалищни библиотеки
07/06/2024 Избори
Старозагорските младежи от ГЕРБ дариха 860 книги на читалищни библиотеки
Старозагорските младежи от ГЕРБ направиха поредната си инициатива с мотото Дари книга, дай нов шанс на старата библиотека. Те дариха 860 книги на читалищата в селата Стрелец, Подслон, Загоре и пенсионерски клуб Бяла мечка в Стара Загора. Дарението включва съвременни романи, българска и световна класика. Жестът на ръководството и членовете на младежката структура на ГЕРБ беше посрещнат с благодар...
Ангел Джамбазки (ВМРО) в Стара Загора: Мораториумът върху въглеродните емисии е напълно възможен
05/06/2024 Избори
Ангел Джамбазки (ВМРО) в Стара Загора: Мораториумът върху въглеродните емисии е напълно възможен
Политическият национализъм е имунната система на обществото, посочи водачът на евролистата на воеводите Най-разпознаваемият представител на България в Европейския парламент през последните 10 години - Ангел Джамбазки от ВМРО, се срещна днес с медиите в Стара Загора. Като водач на новата листа на ВМРО-БНД за предстоящия евровот, както и на две листи на воеводите в изборите за 50-то Народно събрани...
Антон Тонев, кандидат за народен представител от ГЕРБ-СДС в Старозагорския район: Нужна ни е подкрепа, за да направим стабилно правителство
04/06/2024 Избори
Антон Тонев, кандидат за народен представител от ГЕРБ-СДС в Старозагорския район: Нужна ни е подкрепа, за да направим стабилно правителство
Четвъртият в листата с кандидати за народни представители от ГЕРБ-СДС в Старозагорския район Антон Тонев проведе среща с таксиметровите шофьори в града. В нея участва и общинският съветник от ГЕРБ Динко Михайлов. Представителите на обществения транспортен бранш приветстваха проекта, с който Община Стара Загора кандидатства по Програма Развитие на регионите 2021 2027 за продължението на бул. Слав...