Тол платформа предлага дигитални услуги за транспортния бранш, в съответствие с европейската директива

Тол платформа предлага дигитални услуги за транспортния бранш, в съответствие с европейската директива

ПОРТАЛ СЗ - PortaLSZ. com
*
Тол таксуването стана дигитално, като Европейската комисия постави пред страните-членки изискване за въвеждане на единна електронна тол услуга EETS. „Интелигентни трафик системи“ АД разработи в съответствие с европейските стандарти онлайн платформа, която предлага на превозвачите не само удобно и бързо заплащане на пътни такси у нас и в ЕС, но и пълно обслужване на бизнеса и всички необходими услуги в едно дигитално пространство.  

TollPass.bg e първата онлайн платформа в България, на която са достъпни всички транспортни услуги - може да се купи електронна винетка за лекия автомобил или да се осъществи автоматично тол таксуване за тежкотоварните превози, да се провери за нарушения и да се плати компенсаторна такса, да се закупи маршрутна карта или да се проследи с GPS автомобилния парк в България и Европа, като бъде управляван дистанционно от флийт мениджърите. 

На TollPass.bg в реално време се отчита тол таксуването с едно бордово устройство TollPass Eurobox за 15 европейски държави и тол системи включително и България. Вече не се налага закупуване и монтиране на различни устройства при пресичане на границите, както и сключване на договори и администрирането им с доставчици от съответните държави от ЕС.  Не е необходимо спиране на тежкотоварните превозни средства за заплащане на пътни такси, нито активация на местно устройство за отчитане. Това спестява разходи, време, персонал и документация на собствениците на автопаркове. Също така допринася за свободния обмен в рамките на ЕС на стоки, чието транспортиране се осъществява бързо и без престой.

Друго улеснение, предлагано от TollPass.bg, е проследяването в реално време на превозите с TollPass Fleet в България и Европа. Това е още едно смарт решение, което дава нови възможности на мениджърите през платформата да осъществяват GPS проследяване на превозните средства над 3.5 тона, като контролират маршрута и скоростта, избягват задръствания и елиминират опасностите от забавяне на транспортната услуга. 

Този нов тип интелигентно управление на автопарка е съчетан с множество онлайн услуги като автоматично генериране в профила на пътни листове, отчети и справки, които в миналото отнемаха часове труд и специализиран персонал. Сега на едно място за удобство на флийт мениджърите се получава информация 24/7 за тол потреблението, отстъпки от тол таксите, закупуване при необходимост на маршрутни карти, проверка за нарушения.

Концепцията на ИТС АД „Една платформа – много услуги“ е в едно онлайн пространство, в индивидуалния си профил, транспортният бранш да намира всичко необходимо за функционирането на бизнеса, което далеч надхвърля единствено заплащането на пътните такси. 

Пример за такава услуга на платформата е възможността да се сключи на нея застраховка „Гражданска отговорност“, за която има калкулатор и формуляр за попълване на данните. Друга област, в която TollPass.bg предлага дигитално решение за транспортния бизнес, са услугите за възстановяване на ДДС, заплатени по фактури за тол такси, акцизи или горива и други стоки и услуги.

Разработването на целия спектър от услуги за транспортния бранш на една онлайн платформа се дължи на успешно осъществена софтуерна интеграция с множество партньорски компании и администрации , което представлява сериозна инвестиция в името на  удовлетворяване на нуждите на бизнеса от високотехнологични съвременни решения за транспорта.

„Целта ни е удобното и бързо заплащане на пътни такси в цяла Европа TollPass EETS с едно бордово устройство TollPass Eurobox да се съчетае с обслужване в реално време на транспортния бранш. Флийт мениджмънтът на автопарковете не е това, което беше в миналото – купища хартия и попълвани на ръка пътни листове, а е свързан с интелигентните трафик системи и непрекъснатото им динамично развитие.  Нашата компания работи за превръщането му в ефективна и печеливша дейност, като оптимизираме ресурсите и финансовите разходи на превозвачите, предлагайки най-модерните дигитални услуги. Не сме само тол платформа, а платформа, която създава добавена стойност  за транспортните компании, като отговаряме на нуждите на сектора с високотехнологични решения“, според търговският директор на „ИТС“ АД Иван Георгиев.

Онлайн платформата TollPass.bg продължава да се развива, като в следващите месеци се очаква разширяване на обхвата на държавите, които обслужва – освен България, Италия, Унгария, Швейцария, Австрия, Полша, Германия, германските тунели Warnaw и Herren, Белгия, белгийския тунел Liefkenshoek, Франция, скандинавските мостове Storebaelt и Oresund, Испания, Португалия, скоро ще бъдат включени и Чехия, Словения, Словакия, както и GPS проследяването за  Сърбия, Черна гора, Северна Македония и Турция. Ще бъдат добавени нови функционалности и услуги за транспортния бранш.

„Интелигентни трафик системи“ АД  е национален доставчик на услуги за електронно таксуване на пътни такси  – електронни винетки и тол от 2019 г. и официален партньор на Агенция „Пътна инфраструктура”.
#

Още от България

WWF улови и премести мечката, забелязана в Габрово
19/05/2023 България
WWF улови и премести мечката, забелязана в Габрово
ПОРТАЛ СЗ - PortaLSZ. com*Новият й дом се пази в тайна от съображения за сигурност Спасителният мечешки отряд на WWF успя да улови млада мечка, която бе забелязана многократно в покрайнините на Габрово през последните седмици. Животното, което беше скъсило опасно много дистанцията си с хората, беше упоено в рамките на спасителната акция и успешно беше преместено по-високо в планината. На този ета...
Уникална онлайн изложба дава трибуна на художници от цялата страна
18/05/2023 България
Уникална онлайн изложба дава трибуна на художници от цялата страна
ПОРТАЛ СЗ - PortaLSZ. com*Актуалната тема Любов, равенство и толерантност в един неравен свят обедини 33 български творци от цялата страна в онлайн изложба Онлайн изложбата включва 55 експресивни и впечатляващи картини с разнообразна техника. Организатор и куратор е художникът Даниела Стойкова. Докосващите произведения целят да се противопоставят на дискриминацията и омразата в света чрез силата ...
НАП с нова електронна услуга за оказване на техническо съдействие на потребители
10/05/2023 България
НАП с нова електронна услуга за оказване на техническо съдействие на потребители
ПОРТАЛ СЗ - PortaLSZ. com*Нова електронна услуга на НАП дава възможност на потребителите с персонален идентификационен код (ПИК) или квалифициран електронен подпис (КЕП) да потърсят съдействие, ако срещнат трудности или имат нужда от технически насоки, при ползването на определена услуга в е-портала на приходната агенция. Иконката на Подаване на запитване (жълт мегафон) е видима в горния десен ъг...
FILM FORGE с национална кампания в търсене на бъдещите кинотворци
19/04/2023 България
FILM FORGE с национална кампания в търсене на бъдещите кинотворци
ПОРТАЛ СЗ - PortaLSZ. com*Легендарният Киноцентър в Бояна влиза в училищата с атрактивен час на класа и късометражен конкурс FILM FORGE - училището за кадри на киноцентър NU Boyana, започва своя национална социална образователна кампания, посветена на развитието на бъдещите таланти, необходими за киноиндустрията. В следващите месеци десетки училища от цялата страна ще организират часове на класа ...
Близо 472 млн. лв. от наложен платеж са получени от продажби в Интернет
12/04/2023 България
Близо 472 млн. лв. от наложен платеж са получени от продажби в Интернет
ПОРТАЛ СЗ - PortaLSZ. com*Куриерските фирми подадоха информация за над 6,1 млн. пратки от физически лица Близо 472 милиона лева от наложен платеж са получили физически лица от продажба на стоки в Интернет през 2022 г., като пратките, които са изпратили, надвишават 6,1 млн. броя. Това показват данните за лицата, извършващи продажби в интернет, подадени в НАП от пощенските оператори (куриерските фи...