Красимир Вълчев, водач на старозагорската листа на ГЕРБ-СДС: Гласувайте с разум за стабилно правителство, което ще изведе България от кризите и ще запази комплекс "Марица-изток"!

Красимир Вълчев, водач на старозагорската листа на ГЕРБ-СДС: Гласувайте с разум за стабилно правителство, което ще изведе България от кризите и ще запази комплекс Марица-изток!

ПОРТАЛ СЗ - PortaLSZ. com
*
Водачът на листата с кандидати за народни представители от ГЕРБ-СДС в Старозагорски избирателен район и Делян Добрев, водач на листата в Хасковски избирателен район, проведоха среща в Раднево с ръководителите на синдикалните организации в ТЕЦ „Марица изток 2“, „Мини Марица-изток“, работещи в двете държавни дружества и жители на общината.

В нея участваха още кметът на Раднево д-р Теньо Тенев и кандидатите за народни представители от Старозагорски избирателен район Живко Бончев, доц. Деян Стратев и Мартин Мартинов.

„Рудниците и централите в комплекс "Марица-изток" са важни не само за региона, но и за цялата страна, затова каузата на ГЕРБ-СДС в Старозагорския регион е „Марица изток е България“. Тя се превърна в национална, защото все повече хора извън нашата област осъзнават, че ако нямахме половината от въглищните мощности през миналата година, България щеше да внася необходимата електрическа енергия. Това означава фирмите да не получат компенсации заради ненормално и екстремно високите цени на тока, защото тези пари се разпределиха от печалбата, генерирана от българските енергийни дружества. Без тази помощ стотици предприятия във всички сектори щяха да са затворили. Респективно десетки хиляди хора щяха да останат без работа“ – заяви Красимир Вълчев.

Той е категоричен, че България не може в следващите поне 15 години да изгради заместващи базови мощности, още по-малко – балансиращи. „Искаме да запазим до 2040 г. обема на производството на ток от въглища, като през този период трябва да се инвестира в преходни и крайни технологии. Трябва да се изготви План за реален справедлив преход“ – каза още кандидатът за народен представител.

В отговор на страховете на представителите на синдикатите, че служебното Министерство на енергетиката подготвя планове за изграждане на частни фотоволтаични паркове на територията на „Мини Марица-изток“, Красимир Вълчев заяви категорична позиция, че такива трябва да има единствено и само, ако са собственост на държавното въгледобивно дружество и на ТЕЦ "Марица изток 2".

Той подчерта, че е важно да има убеденост във всички политически сили, че България не може без минноенергийния комплекс.

„Ние обаче знаем, че нашите опоненти от „батерийната коалиция“ не мислят по този начин. В Народното събрание те гласуваха за предоговаряне, защото щяха да останат малцинство и ще нарушат популисткото си поведение. Техните интереси са други. Те предадоха българската енергетика и спазариха "Марица-изток" срещу проекта за батерии. Единственият шанс да спасим комплекса, региона и енергетиката на страната, е да не ги допуснем повече до държавното управление“ – каза Красимир Вълчев.

„Трябва много ясно да се знае кой пое ангажимента за поетапното затваряне на въглищните централи. Това стана факт на 2 август 2022 г. с подписа на Асен Василев. Документът е публикуван на сайта на Европейската комисия и всеки може да се запознае с него“ – заяви Делян Добрев и добави, че всичко, което говорят и обещават от „Промяната“, е откровена лъжа и всяка от тях може да бъде опровергана с документи.

Той и Красимир Вълчев уточниха, че предоговарянето на Плана за възстановяване и устойчивост е труден, но не и невъзможен процес. Необходимо е обаче стабилно правителство, което много добре да защити своите аргументи за запазването на дейността и работните места в комплекс "Марица-изток", а такова без ГЕРБ-СДС е невъзможно.

Кандидатите за народни представители за пореден път чуха тревогите и опасенията на хората, заети в енергийния сектор, свързани и с щетите, които нанася и служебният кабинет. Те настояват за съставяне на работещо правителство, което още от първия си ден да започне с реални действия за защита на българската енергийна независимост, националната сигурност и овладяването на инфлацията.

„На 2 април трябва всички заедно да направим избора, който ще защити основния поминък не само в региона на Стара Загора. В противен случай няма да има училища, детски градини и работни места, защото населените ни места ще се обезлюдят“ – каза в заключение на срещата кметът на община Раднево д-р Тенчо Тенев.

Избори за Народно събрание - 2 април 2023 г. Платена публикация. Купуването и продаването на гласове е престъпление!
#

Още от Избори

Категорична победа на ГЕРБ-СДС в Стара Загора с над 5% повече от ПП-ДБ
03/04/2023 Избори
Категорична победа на ГЕРБ-СДС в Стара Загора с над 5% повече от ПП-ДБ
ПОРТАЛ СЗ - PortaLSZ. com*Ясни са резултатите в изборите за 49-то Народно събрание в 27-ми Старозагорски избирателен район, проведени на 2 април 2023 г. Първа политическа сила, както и на предишните парламентарни избори през октомври 2022 г., продължава да е ГЕРБ-СДС с 26.30%. Коалицията между Продължаваме промяната и Демократична България е на повече от 5% разлика с резултат 21.08%.На трето мяст...
Красимир Вълчев, водач на листата на ГЕРБ-СДС: Гласувах, за да върнем България на пътя на развитието, стабилността и градежа
02/04/2023 Избори
Красимир Вълчев, водач на листата на ГЕРБ-СДС: Гласувах, за да върнем България на пътя на развитието, стабилността и градежа
ПОРТАЛ СЗ - PortaLSZ. com*В 10.45 ч. водачът на листата на коалиция ГЕРБ-СДС в Старозагорския избирателен район Красимир Вълчев гласува в Професионалната гимназия по компютърни науки и математически анализи Проф. Минко Балкански - Стара Загора. Гласувах, за да върнем България на пътя на развитието, стабилността и градежа и да спасим региона - каза той пред медиите, след като пусна хартиена бюлети...
Маноил Манев, старозагорски кандидат за народен представител от ГЕРБ-СДС, внесе жалба в РИК – Стара Загора
01/04/2023 Избори
Маноил Манев, старозагорски кандидат за народен представител от ГЕРБ-СДС, внесе жалба в РИК – Стара Загора
ПОРТАЛ СЗ - PortaLSZ. com*Маноил Манев, кандидат за народен представител от ГЕРБ-СДС в Старозагорски избирателен район и председател на Областния предизборен щаб на коалицията, внесе жалба в Районната избирателна комисия в Стара Загора. Копие е изпратено и до изпълнителния директор на Информационно обслужване АД. В нея се казва: От публикации в интернет пространството, една от които е поместена в...
Младежи ГЕРБ – Стара Загора с инициатива в защита на работата на комплекс „Марица изток“
26/03/2023 Избори
Младежи ГЕРБ – Стара Загора с инициатива в защита на работата на комплекс  Марица изток
ПОРТАЛ СЗ - PortaLSZ. com*Младежите от ГЕРБ от област Стара Загора организираха инициатива в защита на дейността на комплекс Марица изток и съхраняването на работните места. Заедно с кандидати за народни представители от ГЕРБ СДС, членове и симпатизанти, те се събраха пред сградата на Областна администрация, облечени с тениски с надпис МАРИЦА ИЗТОК Е БЪЛГАРИЯ, за да отправят послания. Има държав...
Стратегическият план за земеделието ограбва стопаните и ликвидира сектора
24/03/2023 Избори
Стратегическият план за земеделието ограбва стопаните и ликвидира сектора
ПОРТАЛ СЗ - PortaLSZ. com*Водачът на листата на ГЕРБ СДС в Сливенски избирателен район Десислава Танева, която е бивш министър на земеделието, представи в Стара Загора пред земеделски производители, животновъди и представители на браншови структури мерките, които коалицията предлага за излизането от кризата и за подпомагането и развитието на сектора. В срещата със свои позиции участваха още канди...