ГЕРБ-СДС представи кандидатите си за народни представители в центъра на Стара Загора

ГЕРБ-СДС представи кандидатите си за народни представители в центъра на Стара Загора

ПОРТАЛ СЗ - PortaLSZ. com
*
ГЕРБ-СДС представи днес на старозагорци кандидатите за народни представители от 27-ми Старозагорски многомандатен район, включени в листата на коалицията за 49-тото Народно събрание. Облечени във вече познатите сини тениски със слогана в подкрепа на минно-енергийния комплекс "Марица-изток", двадесет и двамата, предимно млади хора, се събраха около синята предизборна шатра в центъра на Стара Загора.

"Нашият приоритет е "Марица-изток" е България" - категорично заяви общинският председател на СДС под липите Емил Христов. - Дедите ни са имали своята Шипка - бранили са България, бранили са свободата ни. Нашата Шипка днес - това е "Марица-изток" - каза той и допълни: - Ако ние предадем "Марица-изток" като народ, като нация, те ще станат и ще ни питат - защо?"

"Тези, които подписаха закриването на комплекса тайно, през нощта, скрито от всички българи - това са потомците на онзи, който през нощта отвори вратите на Царевец, на българската столица - продължи общинският председател на ГЕРБ. - Това са предателите ни. Кой подписа? Кой доведе България дотук? Но ние ще се борим!От какво да се страхуваме? От Брюксел? Дедите ни ще ни се смеят! Не се страхуваме нито от Брюксел, нито от "Магнитски". Ние ще браним независимостта на България. Защото "Марица-изток" не е просто ток за България. "Марица-изток" е нашата независимост."

Посочвайки кандидатите за народни представители на коалицията, Емил Христов заяви: "Ние поставяме пред тях задачи като избиратели. Гражданите поставят пред тях своите искания. Те трябва да защитават и Стара Загора, и комплекса, и българското национално самочувствие. Защото ние загубихме самочувствието си напоследък." И заключи: "Нека не се страхуваме! Да вървим напред! Да се борим - за Тракийския университет, за болницата... - ние тепърва ще говорим за тези неща пред гражданите на Стара Загора! И бъдете сигурни, чуйте добре: те ще защитават нашата нова Шипка!"

КАНДИДАТИТЕ ЗА НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА КОАЛИЦИЯ ГЕРБ – СДС ОТ 27-И МИР – СТАРА ЗАГОРА:

1. Красимир Георгиев Вълчев е завършил „Финанси” в Икономически университет – Варна. Министър на образованието и науката по време на 44-ото Народно събрание. В периода 2002 – 2009 г. работи на различни длъжности в Министерството на финансите. От септември 2009 г. до февруари 2017 г. е главен секретар на Министерството на образованието и науката. Народен представител в 46-ото и 47-ото и 48-ото Народно събрание на Република България.

2. Маноил Минчев Манев е докторант по „Национална сигурност“ в Академия на МВР, магистър по история от Великотърновски университет „Св. св. Кирил и Методий“, бакалавър по „Национална сигурност“ от Академия на МВР. 13 години е бил служител в Криминална полиция в МВР. Създател и директор на Частен професионален колеж по охрана и сигурност „Св. Георги Победоносец“ – Стара Загора. Бил е заместник областен управител на област Стара Загора. Народен представител в 43-ото, 44-ото, 45-ото, 46-ото и 47-ото и 48-ото Народно събрание на Република България.

3. Илиана Петкова Жекова е магистър по „Социални дейности“ и по „Психология“ от Великотърновски университет „Св. св. Кирил и Методий“. Била е социален работник в Дирекция „Социално подпомагане“ – Казанлък, след това директор на дирекция „Бюро по труда“ – Казанлък към Агенция по заетостта. Народен представител в 45-ото, 46-ото и 47-ото и 48-ото Народно събрание на Република България. 

4. Бояна Тихомирова Танева-Манова е бакалавър по „Европейско право“ от университета „Абъристуйт“, Англия и магистър по „Европейско и международно бизнес право“ от Виенски университет, Австрия. Била е зам.-председател на най-голямата младежка организация към ЕНП – „Европейските студенти демократи“. Настоящ общински съветник от групата на ГЕРБ в Стара Загора, заместник-председател на ПК „Оперативни програми и международно сътрудничество“. Областен организационен секретар на МГЕРБ – Стара Загора. Мениджър е в търговска фирма.

5. Младен Димитров Желев е магистър по „Туризъм“ от Университет по хранителни технологии – Пловдив. Работил е като мениджър на частни дружества. Към момента е управител на фирма в областта на проектирането, изграждането и внедряването на цялостни софтуерни решения в Казанлък.

6. Иван Станчев Станчев е завършил специалност „Изчислителна техника“ във ВМЕИ – Варна и „Финанси“ в УНСС – София. Заемал е различни ръководни длъжности в частния сектор. Председател е на Общинския съвет на Чирпан и общински ръководител на ГЕРБ в Чирпан.

7. Методи Михайлов Марков е магистър по „Педагогика“ и „Публична администрация“ от Академията на МВР. Работил е в Националната служба за сигурност. Бил е началник на звено „Инспекторат“ в Община Стара Загора и два мандата заместник-кмет на Община Мъглиж. Кметски наместник е на село Шаново за мандат (2019 – 2023 г.). Председател е на Стрелкови клуб „Ронин“ – Стара Загора, Многократен държавен шампион е по динамична стрелба в различните категории оръжия.

8. Анастасия Христова Гидикова е магистър по „Маркетинг и мениджмънт“. Завършила е Академия за управление „Серго Орджоникидзе“, Москва, със специалност „Икономика и управление на производството“, Стопанска академия „Проф. Д. Ценов“, Свищов с квалификация „Здравен мениджмънт“ и Великотърновски университет „Св. св. Кирил и Методий“ със специалност „Учител по икономика“. Докторант и хоноруван преподавател в Стопански факултет на „Тракийски университет“ – Стара Загора. Има дълъг управленски и административен опит в различни сфери на стопанския живот, общинската и държавна администрация. Регионален председател за Южна България към една от най-големите международни благотворителни организации.

9. Живко Бончев Желев емагистър по „Технология и управление в транспорта“ и бакалавър „Инженер в транспорта“ от Висшето транспортно училище „Тодор Каблешков“ – София. 30 години е работил всферата на енергетиката в „Мини Марица-изток“ ЕАД. Управител на рудник „Трояново-север“ от октомври 2018 до април 2022 г. Председател на секция „Енергетика“ към ГЕРБ – Стара Загора. Общински съветник от ГЕРБ – Стара Загора, мандат 2015-2019 г. Член на Управителния съвет на Аматьорската футболна лига към Българския футболен съюз.

10. Веселин Росенов Сираков е бакалавър по „Музикална педагогика“ от Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство – Пловдив. Магистър е по „Счетоводство на нефинансовите предприятия“ от Стопанска академия „Димитър Ценов“ – Свищов и магистър по „Право“ от Великотърновски университет „Св. св. Кирил и Методий“. Собственик е счетоводна кантора в Казанлък.

11. Светозар Тодоров Ялъмов е завършил специалност „Публична администрация“ в Технически университет – Габрово. Работи в сферата на строителния бизнес. 

12. Десита Динкова Петкова е бакалавър по „Български език и турски език“ от Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“. Има професионална квалификация „Организатор туристическо обслужване“ от същото висше училище и „Приложна психология и психотерапия“ от Медицински университет – Пловдив. Работила е като младши експерт в Община Братя Даскалови и екскурзовод в Къща музей „Пейо Яворов“ в Чирпан. Младши експерт е в Община Чирпан.

13. Тихомир Грудев Динев е ветеринарен лекар. Завършил е Ветеринарномедицинския факултет на Тракийски университет – Стара Загора и семестриално специалност „Агрономство“. Има богат професионален опит в различни животновъдни ферми. Бил е кмет на село Княжевско за мандат (2007 – 2011 г.). Работи в най голямата кравеферма в България.

14. Деян Стратев Стратев е магистър по „Ветеринарна медицина“ от Тракийски университет – Стара Загора. Има множество допълнителни обучения в Истанбулски университет, Университет по ветеринарна медицина и фармация в Кошице, Словакия, Пизански университет, Пиза, Италия и др. Доцент е по специалност „Ветеринарно-санитарна експертиза“ в Тракийски университет.

15. Михаил Петров Колимечков е бакалавър по „Компютърни системи и технологии“ от Университета по хранителни технологии – Пловдив. Работи като програмист и разработване на софтуер. Управител е на частно дружество в областта на проектирането и изграждането на системи за капково напояване в Казанлък.

16. Дарина Атанасова Василева е магистър по „Агроинженерство“ от Висшия селскостопански институт в Пловдив. Завършила е специалност „Преподавател по английски език“ в Тракийски университет – Стара Загора. От 2013 г. до момента е старши учител по английски език в Професионалната гимназия по енергетика и електротехника в Гълъбово.

17. Надя Трендафилова Карбанова е магистър по „Медицина“ от Тракийски университет - Стара Загора, бакалавър по специалност „Обща психология“ от Югозападен университет - Благоевград, магистър по „Здравен мениджмънт“ от Стопанска академия „Димитър Ценов“ - Свищов, магистър по специалност „Политическа психология“ във Великотърновски университет „Св. св. Кирил и Методий“. Работила е като офис мениджър, лекар ординатор в Инфекциозно отделение в Стара Загора, директор на Дом за пълнолетни лица с физически увреждания. Управител е на Социална услуга „Асистентска подкрепа“ в Стара Загора. Директор на комплекс за социални услуги – Хасково. Председател е на Дружеството на психолозите в България – клон Стара Загора, хоноруван преподавател в катедра „Социални дейности“ в Тракийски университет.

18. Марияна Христова Тодорова-Каменова е бакалавър по „Счетоводство и контрол“ от Великотърновски университет „Св. св. Кирил и Методий“. Завършила е специалност „Начална педагогика“ в Тракийски университет – Стара Загора. Управител е на частно дружество в Казанлък.

19. Мартин Николаев Мартинов е бакалавър по „Финанси“ от УНСС – София и магистър по „Финанси и банки“ от Тракийски университет – Стара Загора. Има над 25 завършени курса и обучения в сферата на банкирането. Над 13 години е заемал различни позиции в банкови институции в Стара Загора. Управител и финансов директор е на частна компания в областта на фармацията.

20. Димитър Маринов Стаматов е инженер от Технически университет – Варна и магистър по „Международни икономически отношения“ от Университет по национално и световно стопанство – София. Трудовият му опит включва позициите ръководител на ТП „Мерки и измервателни уреди“, управител на дружество с ограничена отговорност. Председател е на Общинското ръководство на СДС – Стара Загора.

21. Стоян Василев Григоров е бакалавър по „Агроинженерство“ и магистър по „Управление на системи за безопасност и качество на храните“ от Тракийски университет – Стара Загора. Към момента работи в компания в сферата на хранително-вкусовата промишленост.

22. Ростислав Здравков Попов е бакалавър по „Електроенергетика“ от Технически университет – Габрово. Заемал е различни позиции в частни компании. Работи в ТЕЦ „Марица изток 2“.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

#

Още от Избори

ГЕРБ печели кметове в 18 старозагорски села, ЗНС в 3, БСП ЗА БЪЛГАРИЯ в 2, един е независим
06/11/2023 Избори
ГЕРБ печели кметове в 18 старозагорски села, ЗНС в 3, БСП ЗА БЪЛГАРИЯ в 2, един е независим
ПОРТАЛ СЗ - PortaLSZ. com*На Местните избори 2023 г. за кметове в населените места от община Стара Загора са избрани следните кандидати: От ПП ГЕРБ: Хан Аспарухово - ПЕТЪР ПЕТРОВ ПЕТКОВ - 60.18%Пшеничево - ЕЛЕНА ЕНЧЕВА КОСТАДИНОВА - 97.92%Горно Ботево - ПЕТКО СТОЯНОВ ПЕТКОВ - 69.59%Хрищени - РАДКА ЦВЕТКОВА ЖЕЛЕВА - 67.50%Колена - ЯНКО СТЕФАНОВ ЯНКОВ - 59.62%Борилово - ПЕТЪР КОЙЧЕВ КОЙЧЕВ - 56.10...
Живко Тодоров печели четвърти кметски мандат в община Стара Загора
30/10/2023 Избори
Живко Тодоров печели четвърти кметски мандат в община Стара Загора
ПОРТАЛ СЗ - PortaLSZ. com* При 100% обработени протоколи резултатите за избор на кмет в община Стара Загора са следните: ЖИВКО ТОДОРОВПП ГЕРБ 28 007 55.64% ИСКРА МИХАЙЛОВАВЪЗРАЖДАНЕ 6 590 13.09% МАРИЯ ДИНЕВАЗемеделски НАРОДЕН СЪЮЗ 5 840 11.60% ИВАН ВЪРЛЯКОВБСП ЗА БЪЛГАРИЯ 3 383 6.72% ДИМИТЪР ЧОРБАДЖИЕВКОАЛИЦИЯ ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ 3 126 6.21% * Не подкрепям никого -...
Искра Михайлова със сигнал до прокуратурата след получен по погрешка СМС
29/10/2023 Избори
Искра Михайлова със сигнал до прокуратурата след получен по погрешка СМС
ПОРТАЛ СЗ - PortaLSZ. com*За предполагаем опит за покупко-продажба на гласове на местния вот сигнализира депутатът и кандидат за кмет на Стара Загора от Възраждане Искра Михайлова. Тя е подала сигнал в прокуратурата за случая и настоява за разследване [на евентуално престъпление или провокация - бел. ред.]. Конкретният повод е получен на телефона на Михайлова СМС, текстът на който гласи следното...
ГЕРБ настоява за отстраняване на член на секционна избирателна комисия в Стара Загора
29/10/2023 Избори
ГЕРБ настоява за отстраняване на член на секционна избирателна комисия в Стара Загора
ПОРТАЛ СЗ - PortaLSZ. com*Общинският ръководител на ГЕРБ в Стара Загора Емил Христов внесе сигнал в Общинската избирателна комисия. В него се казва: Д-р Кирил Георгиев се явява като кандидат за общински съветник от местна коалиция Земеделски народен съюз, а съпругата му Лидия Георгиева е член на СИК № 128 в Стара Загора. В случая е налице несъвместимост по смисъла на чл. 96, във вр. с чл. 66, ал. ...
Искра Михайлова: Гласувах за промяна в Стара Загора
29/10/2023 Избори
Искра Михайлова: Гласувах за промяна в Стара Загора
ПОРТАЛ СЗ - PortaLSZ. com*Искра Михайлова, кандидат за кмет на Община Стара Загора от партия Възраждане, гласува в 9 часа тази сутрин в сградата на Математическата гимназия. Заедно с нея беше и дъщеря й Дарина, дванадесетокласничка, която упражни за пръв път правото си на глас след навършване на пълнолетие. Гласувах за промяна в Стара Загора - каза Искра Михайлова, за разчупване на феодалния моде...