Мая Манолова оглави новоучредената партия "Изправи се България"

Мая Манолова оглави новоучредената партия Изправи се България

ПОРТАЛ СЗ - PortaLSZ. com
*
Политическа партия "Изправи се България" беше учредена днес с 867 делегати от цялата страна. При учредителното събрание новоизбраният лидер на партията Мая Манолова заяви:

"Изчакахме 130 дни, дадохме толеранс и видяхме посоката. Стига толкова с подмяната.

Днес учредяваме социалната партия на обикновените хора – "Изправи се, България". Партията ще се бори за пенсионерите, работещите хора, дребните земеделски производители, самостоятелните майки, хората с увреждания."

По думите на г-жа Манолова партията няма да е като никоя друга, защото вместо партийни организации стъпва на инициативни комитети и протестни групи, които се борят за различни каузи. Г-жа Манолова се ангажира, че не "групите за действие" ще работят за началството, а ръководството ще работи, за да им помага да постигат каузите си.

"Заемам се с трудовата реформа в държавата! Трябва ни нов социален договор. Българите са работещи бедни! Докарани до бедност, въпреки труда си.

Нов социален договор – за голямата трудова реформа в полза на трудещите се: стремглаво увеличаване на минималната работна заплата, но с не по-малко от ръста на цените на малката потребителска кошница; въвеждане на почасово заплащане на труда; поетапно въвеждане на 4 дневна работна седмица; регламентиране на хоум-офиса.

Това е една от трите основни каузи, с които се заема новата партия редом с борбата с корупцията и опазването на зелена България.

На 1 май, по случай деня на труда от Изправи се България започнаха провеждането на шествие до триъгълника на властта, от където ще обявят стартирането на подписка с искане за подкрепа на домакинствата в кризата. Исканията им са за 0% ДДС върху битовите сметки и стоките от малката потребителска кошница и намаляване на ДДС върху лекарствата; Необлагаем минимален доход равен на минималната работна заплата; Таван на цените на основни хранителни продукти; Дотиране на първите 60л. гориво за домакинства с доходи под 2500 лв./месец; и Преизчисляване на пенсиите на база средномесечен осигурителен доход за предходната година.

Лидерът на най-новата формация не спести критиките си и към управляващата четворна коалиция, по думите й:

"Обикновените хора в България останаха без представителство, и за това специална заслуга има партията на Нинова. Виждаме десните мерки, но левите цели ги няма. Всички принципи на социалната политика в интерес на мнозинствата, на бедните и на потисканите, бяха предадени. Домакинствата бяха оставени сами да се справят с галопиращите цени, компенсациите за скъпия ток за фирмите спира от днес, пенсионерите бяха ограбени от правителството, олиото вече го има само на таблото на министерството на икономиката, хлябът Добруджа вече се продава за 2,79лв"

Учредяването на новата формация подкрепиха редица граждански организации и инициативни комитети, сред които майките на деца с увреждания от "Системата ни убива", Златка Цвеева от инициативния комитет срещу изгарянето и депонирането на опасни отпадъци в гр. Пещера, пенсионери, които обжалват ощетяващото преизчисление на пенсиите, пациентски организации, работници, пострадали от некоректни работодатели.

Димитрина Русева от "Системата ни убива" представи декларацията за индивидуално членство на сина си Христо (24 години), който е човек с физически увреждания, и е пожелал да се присъедини към Изправи се България. Към партията се присъединиха и други от родители на деца с увреждания.

Ръководството на новата партия се състои от 37 члена, като в него има представители на всички региони на страната и от различни професии. Най-голям е броят на юристите – 10, освен тях в Националната оперативна комисия влизат граждански активисти, предприемачи, мениджъри, лекари, учители, медицинска сестра, актьор, режисьор, енергиен експерт, защитници на правата на хората с увреждания и др.

Член на националното ръководство на новата партия (Национална оперативна комисия) от Стара Загора е предприемачът Светослав Бончев Колев.
#

Още от Партии

Борисов в Стара Загора: С проф. Габровски даваме шанс да се направи правителство
05/12/2022 Партии
Борисов в Стара Загора: С проф. Габровски даваме шанс да се направи правителство
ПОРТАЛ СЗ - PortaLSZ. com*Имахме два варианта за избор - единият беше чисто партийна кандидатура, която щеше да се приеме като бламиране на първия мандат, независимо дали съм аз, Томислав Дончев или който и да е - каза пред медиите днес в Стара Загора лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. И допълни: Партията на промяната щеше да прави правителство на малцинството, после нямаше да прави... Но така или ина...
Старозагорските народни представители от ГЕРБ–СДС ще проведат приемна за граждани на 5 декември
01/12/2022 Партии
Старозагорските народни представители от ГЕРБ–СДС ще проведат приемна за граждани на 5 декември
ПОРТАЛ СЗ - PortaLSZ. com*Старозагорските народни представители от ГЕРБСДС Красимир Вълчев, Маноил Манев и Илиана Жекова ще проведат приемен ден за граждани на 5 декември, от 11:00 часа, в офиса на партията в Стара Загора, на бул. Митрополит Методий Кусев № 5. За предварително записване и повече информация тел. 042 635 197, 0885 023 919 - технически сътрудник Мариана Минева, или на място в офис...
БСП Братя Даскалови: Настояваме да не бъде сключван концесионен договор и изграждане на кариери за добив на варовици до нашата община
01/12/2022 Партии
БСП Братя Даскалови: Настояваме да не бъде сключван концесионен договор и изграждане на кариери за добив на варовици до нашата община
ПОРТАЛ СЗ - PortaLSZ. com*Изпратени са писма до президента, министър-председателя, министрите на околната среда и водите, енергетиката и здравеопазването, както и до областните управители на Стара Загора и Пловдив Животът, здравето и поминъкът на населението са от първостепенно значение в Братя Даскалови и не желаем в никакъв случай общината от селскостопански район с екологично земеделие, с реди...
Читалищата в старозагорските села Хрищени и Оряховица получиха подаръци от общинската структура на ГЕРБ
30/11/2022 Партии
Читалищата в старозагорските села Хрищени и Оряховица получиха подаръци от общинската структура на ГЕРБ
ПОРТАЛ СЗ - PortaLSZ. com*Читалищата в старозагорските села Хрищени и Оряховица получиха смарт телевизор и конвектор за отопление подарък от общинската структура на ГЕРБ. Кметовете и жителите на населените места бяха поздравени от кмета на община Стара Загора Живко Тодоров, който е и член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ. Радвам се да видя, че въпреки лошото време навън толкова много хора са ту...
Борисов: Редовно правителство трябва да има, но с разписан документ какво да свърши за 6 месеца
26/11/2022 Партии
Борисов: Редовно правителство трябва да има, но с разписан документ какво да свърши за 6 месеца
ПОРТАЛ СЗ - PortaLSZ. com*Ако имам възможност, за 15 до 30 дни ще спра незаконната миграция през границата ни - заяви Борисов По отношение на възможността за съставяне на редовно правителство в рамките на това Народно събрание, тази вечер в Стара Загора Бойко Борисов заяви: Няма значение броят мандати. Има значение да се подпише един документ: какво това правителство да свърши в кратък срок, до 6...