Първа книжка издадоха в старозагорска детска градина

Първа книжка издадоха в старозагорска детска градина

ПОРТАЛ СЗ - PortaLSZ. com
*
В старозагорската детска градина №25 „Ален мак“, издадоха своята първа книжка „Вълшебният свят на децата“, в тясно сътрудничество с родителската общност.

Изданието се посвещава на наближаващия 50- годишен юбилей на детското заведение и по повод 1 ноември – Ден на народните будители.

„Разказаните в тази книжка истории са истински и неподправени. Децата вярват... Те виждат невидимото за нас... Те откриват... И са безкомпромисни и безпощадни в своята честност“, споделя директорката Меглена Бакърджиева.

Пред читателя оживява светът на феи, замъци, чудати същества и неземни герои. Заедно с тях се наслаждаваме на пътешествия и приключения, за които винаги сме мечтали.

Книжката ще бъде интересна и за вече порасналите каки и батковци, ще събуди любопитството на мама и татко, баба и дядо. Съпреживяното вълнение от досега с героите ще остави незабравими спомени у малки и големи.

Детска градина „Ален мак” от години успешно върви напред с мотото „Всяко дете има право на щастливо детство”. Екипът от педагогически специалисти, с подкрепата на родителите, ежедневно предоставя на децата вълнуващи емоции и много радост – партньорството е гаранция за успех. Детската градина е носител на приза „Аз гарантирам щастливо детство”, предоставен от Агенция за закрила на детето.

Продължава и традицията за засилена дейност по изобразително изкуство. Децата от „Ален мак” разнасят славата на българското предучилищно образование по различни точки на света- Франция, Литва, Латвия, Сърбия, Румъния, Турция, Китай, Япония, Полша, Испания и др.

Детска градина „Ален мак” получи и награда на фонда „Децата за бъдещето на планетата”, за работа, свързана с опазване на околната среда. Тук се използва всеки ден, за да научат малчуганите нещо ново, интересно, да растат жизнени, знаещи, можещи, конкурентни на новото време и съхраняващи красотата на детството през целия си живот.

Линк към филма с представянето:
https://www.youtube.com/watch?v=AnHFA-n_j9c
#

 

Още от Община

Експерти от Община Стара Загора обмениха опит със служителите от „Районен център 112“ в Бургас
19/04/2024 Община
Експерти от Община Стара Загора обмениха опит със служителите от  Районен център 112  в Бургас
Работно посещение и обмяна на опит в Районен център 112, Бургас, направиха директорът на общинската дирекция Обществен транспорт, чистота, екология и озеленяване Росица Копривчина, началникът на отдел Обществен транспорт Бояна Делева, началникът на звено Градска мобилност Добрин Влайков и експерти от Община Стара Загора. На срещата беше обсъдено ефективното взаимодействие и сътрудничество между Р...
Временна организация на движението в участъка между с. Хан Аспарухово и републикански път II-66
19/04/2024 Община
Временна организация на движението в участъка между с. Хан Аспарухово и републикански път II-66
Община Стара Загора въвежда временна организация на движението на личен, обществен, договориран транспорт и на МПС, извършващи транспорт за собствена сметка за времето от 22.04.2024 г. до 24.01.2025 г. на територията на община Стара Загора, общински път SRZ 1207 при жп гара Хан Аспарух, в участъка между с. Хан Аспарухово и републикански път II-66, във връзка със строително-монтажни работи за обект...
Заместник-кметът Радостин Танев: „През месец юни предстои следващото третиране срещу боровата процесионка“
18/04/2024 Община
Заместник-кметът Радостин Танев:  През месец юни предстои следващото третиране срещу боровата процесионка
Предстоящите дейности по ограничаване и унищожаване на популацията от борова процесионка (Thaumetopoea pityocampa, вид гъсеница и молец) в паркове в Стара Загора, засегнати от вредителя, започват през месец юни - оповести заместник-кметът с ресор Транспорт, екология, инвестиции и зелен преход на община Стара Загора Радостин Танев. Активната намеса на Община Стара Загора и ТП Държавно горско стопа...
Надежда Чакърова посрещна ученици по проект „Еразъм+“ в зала „П. Р. Славейков“
18/04/2024 Община
Надежда Чакърова посрещна ученици по проект  Еразъм+  в зала  П. Р. Славейков
Домакини на проекта Еразъм+ A better me for a better usrdquo; са Средно училище Железник, а дейността на посещението е социална и екологична осведоменост. В общинската зала П. Р. Славейков заместник-кметът с ресор Образование и младежки дейности Надежда Чакърова (вляво на снимката) посрещна група от ученици на възраст между 14-19 години от България, Румъния, Испания и Турция, директора на СУ Желе...
На информационна среща представиха новосъздадената електронна платформа на Програма „Култура“
17/04/2024 Община
На информационна среща представиха новосъздадената електронна платформа на Програма  Култура
Новосъздадената електронна платформа на проект на Правилник на Програма Култура за финансиране на събития и проекти в областта на изкуствата и културата беше представена от Община Стара Загора и част от екипа, поддържащ системата. В зала 33 на Регионален исторически музей Стара Загора функциите на системата бяха демонстрирани пред потенциалните кандидати и заинтересовани лица (творци и творческ...