Георги Кадиев пред избиратели в Стара Загора: Проблемът не е издръжката на ФК „Берое”, а в загубите на ТЕЦ 2

Георги Кадиев пред избиратели в Стара Загора: Проблемът не е издръжката на ФК  Берое”, а в загубите на ТЕЦ 2

ПОРТАЛ СЗ - PortaLSZ. com
*
Ако кметът Живко Тодоров иска разговор с мен, готов съм, но публично, открито пред сградата на Община Стара Загора да го проведем

„Убеден съм, че кметът на Стара Загора прекрасно знае фирмите на Делян Пеевски, завзели всички обществени поръчки в общината. Истинската „фалшива“ новина е, че кметът Живко Тодоров не знае, а цял град знае. Ако иска разговор с мен, готов съм, но публично, открито пред сградата на Община Стара Загора да го проведем“. Така отговори водачът на старозагорската листа на коалиция „БСП за България“ Георги Кадиев на "твърденията" на старозагорския кмет.

„В тези избори БСП и нейните партньори трябва да покажат характер, да покажeм, че не се предаваме , че не сключваме сделки, че се борим срещу корупцията и нагласените обществени поръчки, срещу феодализирането на някои фирми и корпоративния вот. И най-важното, ако спечелим тези избори, че няма да правим както досегашната власт”. Това заяви в Стара Загора пред актива на БСП Кадиев.

„Първостепенна задача е да преборим корупцията, която убива държавността”, заяви Кадиев и отново посочи примери с източването на пари от комплекса „Марица изток” и от обществените поръчки в общините. „Проблемът не е издръжката на футболния клуб „Берое”. Тя е 5-6 млн.лв. на година, а загубите на ТЕЦ Марица-изток 2 за последните 10 години надхвърлят милиард лева”, посочи той и даде пример как корупцията влияе на изборите с купуването на гласове и подмяната вота на избирателите. „Фрапиращ е примерът в община Гурково, където за последните 4 години гласовете на ДПС са нараснали с 320 на сто. Затова задача на служебното правителство е да осигури провеждането на честни избори и нормална представителност на избирателите”, обясни още водачът.

„Новата лява коалиция, с която се явяваме на тези избори е единствената алтернатива на сегашното управление. БСП с нейните управленски решения, било самостоятелно или в коалиция , е доказала през всички години на прехода, че могат да се случват хубави неща за хората и страната. Затова на 11 юли с номер 4 да дадем нов шанс на БСП и нейните партньори”, каза вторият кандидат за народен представител в листата Георги Гьоков.

В срещата участваха и голяма част от кандидатите за народни представители от „Коалиция за България” в 27-и МИР: Георги Гьоков, Пламен Караджов, д-р Неделчо Маринов, Владимир Грамовски, Даниела Лекина, Мирослав Атанасов, Динко Господинов, Стела Герджикова, Милена Данкова, Сашо Лозанов, Николай Василев, Иван Михайлов.

Пламен Караджов от Казанлък, икономист и ръководител на групата съветници от левицата, с преференция № 103 посочи, че „трябва да се хванем и заедно да работим срещу модела ГЕРБ-ДПС. И заедно да изградим бъдещето”.

Неделчо Маринов от Стара Загора, ветеринарен лекар, с преференция 105: „Втори избори само за по-малко от три месеца - показва, че България има нужда от промяна, България има нужда от сигурност и стабилност. Всички заедно трябва да постигнем победа на тези избори“.

Владимир Грамовски, младежкият областен лидер в БСП, с преференция 107, сподели своята мечта: „Искам да осигурим подходящото бъдеще за младите хора, за да останат да се реализират в България, важно е и да променим образователната система, която да извежда умни и перспективни млади хора“.

Иван Михайлов, областен координатор на ПП АБВ, с преференция 109 в листата посочи, че членовете на партията са посрещнали с удовлетворение създаването на лявата коалиция за сегашните избори. „Нашата първа цел е да се преборим с бедността и неравенството у нас”, заяви той .

Даниела Лекина, която е с преференция 110, обясни, че ”в тези избори социалистите трябва да бъдем честни и отговорни с хората, да работим така, че повече ГЕРБ да не бъдат на власт след 12-годишно управление”.

Представителят на партия „Българската пролет” Николай Василев, юрист, с преференция 112, заяви, че с опита си иска да бъде полезен за демонтиране на порочния модел на сегашното управление.

Асен Тодоров от Стара Загора, който е с преференция 113 обясни, защо въпреки успешна си професионална кариера влиза за втори път в предизборна кампания.”Най-напред заради отбора ни от кандидат народни представители – това са доказани специалисти в своята област. Вторият ми мотив е, че БСП е единствената алтернатива и сериозна опозиция на ГЕРБ с ясна визия срещу неравенството и корупцията”.

Динко Господинов, доктор инженер от Гълъбово, под номер 114 в листата, заяви ”че влиза в политиката, за да не се превърне в поредния български емигрант”.

Мирослав Атанасов от Стара Загора, с преференция 115, посочи че изоставането на България спрямо останалите европейски държави е огромно и да я върнем в първите редици - зависи от всички българи в изборния ден.

Сашо Лозанов, адвокат, с преференция 116 в листата, заяви, че „на 11 юли ни чака борба – с откровения капитал, с корупцията и с откровен феодализъм. От нас зависи как ще се представим и затова трябва обединение на всички леви сили”.

Милена Данкова, старши учител, с преференция 119 в листата: „Искам по-добро бъдеще за учениците си, за децата си и за всички хора и затова смятам, че можем да бъдем спешни”.

Стела Герджикова, с преференция 120 в листата, е убедена, че „трябва да променим управлението за по-добро бъдеще на децата и родителите ни”.

Присъстващите поставиха много въпроси, на които кандидатите за народни представители отговориха. Старозагорци най-много се вълнуваха от съдбата на летището край Стара Загора и бъдещето на комплекса „Марица изток”, решаването на проблемите в образованието и здравеопазването, повишаване доходите на хората, как ще се развива българското земеделие и др.

 

Платена публикация. Купуването и продаването на гласове е престъпление!
#

Още от Избори

Красимир Вълчев, водач на листата на ГЕРБ-СДС в Стара Загора: Гласувах за връщане на България към нормалността
09/06/2024 Избори
Красимир Вълчев, водач на листата на ГЕРБ-СДС в Стара Загора:  Гласувах за връщане на България към нормалността
Водачът на листата на ГЕРБ-СДС в 27-ми Старозагорски избирателен район Красимир Вълчев гласува машинно в 10 часа в СИК № 22 в ОУ Димитър Благоев. Пред медиите след това той заяви, че е гласувал за връщане на България към нормалността и съзидателното начало, за спиране на безвремието и за раздяла с илюзията, че държавата може да се управлява само с празни приказки. В този смисъл по-важен ще е утр...
Изборният ден на територията на област Стара Загора започна в спокойна обстановка
09/06/2024 Избори
Изборният ден на територията на област Стара Загора започна в спокойна обстановка
Предприети са всички необходими мерки за опазването на обществения ред, пожарната безопасност и осигуряването на спокойно протичане на изборния ден. Служителите на ОДМВР - Стара Загора са поели охраната на всички секции на територията на областта. Гражданите могат да подават сигнали, свързани с нарушения, които възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес и са съотносими към действията н...
Старозагорските младежи от ГЕРБ дариха 860 книги на читалищни библиотеки
07/06/2024 Избори
Старозагорските младежи от ГЕРБ дариха 860 книги на читалищни библиотеки
Старозагорските младежи от ГЕРБ направиха поредната си инициатива с мотото Дари книга, дай нов шанс на старата библиотека. Те дариха 860 книги на читалищата в селата Стрелец, Подслон, Загоре и пенсионерски клуб Бяла мечка в Стара Загора. Дарението включва съвременни романи, българска и световна класика. Жестът на ръководството и членовете на младежката структура на ГЕРБ беше посрещнат с благодар...
Ангел Джамбазки (ВМРО) в Стара Загора: Мораториумът върху въглеродните емисии е напълно възможен
05/06/2024 Избори
Ангел Джамбазки (ВМРО) в Стара Загора: Мораториумът върху въглеродните емисии е напълно възможен
Политическият национализъм е имунната система на обществото, посочи водачът на евролистата на воеводите Най-разпознаваемият представител на България в Европейския парламент през последните 10 години - Ангел Джамбазки от ВМРО, се срещна днес с медиите в Стара Загора. Като водач на новата листа на ВМРО-БНД за предстоящия евровот, както и на две листи на воеводите в изборите за 50-то Народно събрани...
Антон Тонев, кандидат за народен представител от ГЕРБ-СДС в Старозагорския район: Нужна ни е подкрепа, за да направим стабилно правителство
04/06/2024 Избори
Антон Тонев, кандидат за народен представител от ГЕРБ-СДС в Старозагорския район: Нужна ни е подкрепа, за да направим стабилно правителство
Четвъртият в листата с кандидати за народни представители от ГЕРБ-СДС в Старозагорския район Антон Тонев проведе среща с таксиметровите шофьори в града. В нея участва и общинският съветник от ГЕРБ Динко Михайлов. Представителите на обществения транспортен бранш приветстваха проекта, с който Община Стара Загора кандидатства по Програма Развитие на регионите 2021 2027 за продължението на бул. Слав...