Телерик Академия стартира цялостна Upskill програма за подготовка на DevOps инженери

Телерик Академия стартира цялостна Upskill програма за подготовка на DevOps инженери

ПОРТАЛ СЗ - PortaLSZ. com
*
3-месечната програма е създадена в колаборация с ИТ бизнеса и ще се води от опитни DevOps практици
*

София, 17 юни 2021 г. - Телерик Академия - водещата образователна организация за летящ кариерен старт и успешна реализация, стартира най-цялостната програма за подготовка на DevOps инженери в България. Програмата е валидирана от водещи ИТ компании, сред които Experian, OfficeRnD, AtScale, Sitecore, DataArt, Melon и Americaneagle.com, а основен лектор е Даниел Ранков, Cloud & DevOps мениджър в MentorMate, носител на 7 сертификата от Amazon и първият AWS Community Hero в България. Приемът е отворен през сайта на Телерик Академия до 12 септември.

Цялостна практическа програма

Програмата Telerik Academy Upskill DevOps започва на 11 октомври и ще се провежда онлайн с вечерни лекции два пъти в седмицата. В рамките на 3 месеца участниците ще усвоят ключови инструменти и концепции за прилагането на най-добрите практики за бързо производство и доставка на качествен софтуер, сред които изграждане на DevOps култура, подходът на непрекъснато интегриране и доставка на софтуерни системи (Continuous Integration/Continuous Delivery), жизнен цикъл на доставка на софтуерен продукт, DevSecOps, работа с Docker, Kubernetes, AWS и др.

В края на обучението курсистите ще са придобили практически знания и умения, за да ръководят DevOps процесите в компанията, с което да помогнат за по-доброто сътрудничество между софтуерните инженери и системните администратори, да ускорят процесът по итерация и валидиране на идеи, разработване и доставяне на качествени, сигурни и устойчиви софтуерни продукти.

Обучението смесва теория с практика от богатия опит на лекторите, като всичко учено се упражнява с разработването и решаването на реални казуси. По този начин придобитите знания са приложими в реална среда и могат веднага да допринесат в работните процеси на работното място.

Сред гост-лекторите в програмата, които се присъединяват към Даниел Ранков, са Христо Войводов, Staff Engineer във VMware, Виктор Цветков, главен технологичен директор на Телерик Академия, който има над 12 години опит като софтуерен разработчик и ръководител на екип, Станислав Христов, Cloud Craftsman в ST6, който има над 10 години опит в Operаtions и DevOps с фокус върху автоматизации и оптимазации, Стоян Янев, старши DevOps инженер в NewsUK.

„Ускорената дигитализация и нуждата от оптимизиране на процесите след последната динамична година, увеличи нуждата от DevOps функция в компаниите. За успешното ѝ внедряване основна роля имат DevOps инженерите, което направи тези професионалисти още по-търсени, а гладът за добре подготвени кадри - голям. В отговор на тази нужда и след разговори с представители на ИТ сектора, изградихме и първата цялостна Upskill DevOps програма у нас. Вярваме, че с нея ще разкрием нови възможности пред професионалистите, които искат да се развиват в сфера на DevOps, както и ще осигурим на бизнеса достъп до качествен талант, за да създава и развива по-бързо и сигурно иновативни софтуерни продукти и услуги“, коментира Александра Мечкова, изпълнителен директор на Телерик Академия.

Кандидатстване

Програмата е подходяща за младши DevOps инженери или софтуерни инженери и системни администратори, които търсят надграждане на знанията или преквалификация. Обучението е подходящо и за софтуерни компании, които искат да инвестират в развитието на уменията на служителите си в тази сфера.

Кандидатстването става през сайта на Телерик Академия и освен подаване на CV, включва и кратък онлайн тест.

Ролята на DevOps инженера

DevOps (Development и Operations) е методология за разработка на софтуер, в която операциите не са разделени, а са свързани и зависими. Това помага на компаниите да произвеждат софтуер по-бързо, качествено, сигурно и с по-добра последваща поддръжка. DevOps инженерът е в центъра на това, като диригент на процесите и връзка между екипите. 

Според данни на Research And Markets приходите от DevOps услуги са нараснали с 29.4% през 2020 година, а очакванията са, че тенденция ще се запази и през 2027 година това ще е пазар за над 21.3 млрд. долара.

На 6 юли водещи лектори от програмата Telerik Academy Upskill DevOps ще разкажат повече за обучението и ролята на DevOps инженера по време на безплатен уебинар. Регистрацията става на следния адрес.

# # #

За допълнителна информация: telerikacademy.com или във Facebook facebook.com/TelerikAcademy и LinkedIn Telerik-Academy.

За Телерик Академия

Телерик Академия e водещата образователна организация в България за летящ кариерен старт и успешна реализация в ИТ. С фокус върху най-новите технологии и подготовката на топ специалисти, обученията в Телерик Академия подпомагат кариерния старт на младши талант с програмите на Telerik Academy Alpha, кариерното развитие на професионалисти с опит с курсовете на Telerik Academy Upskill, както и  растежа и успеха на ИТ компаниите у нас.

Създадена през 2009 г. от основателите на Telerik и с общност от над 140 хил. души, Телерик Академия е една от най-успешните образователни организации в България. Научете повече на telerikacademy.com.
#

Още от България

EVN България откри в Пампорово бързозарядна станция за електромобили
09/12/2022 България
EVN България откри в Пампорово бързозарядна станция за електромобили
ПОРТАЛ СЗ - PortaLSZ. com*Новата електроколонка е общо 6-та зарядна станция на компанията след тези в Пловдив, Смолян и Варна На 8 декември 2022 г. EVN България откри нова зарядна станция за електромобили. Тя се намира в курорта Пампорово, на главния път ПловдивСмолян (на паркинга под ски зона Студенец). На откриването присъстваха Александър Сипек - председател на съвета на дирeкторите на EVN Бъ...
Доставчиците на платежни услуги подават информация за парични преводи към е-търговци
08/12/2022 България
Доставчиците на платежни услуги подават информация за парични преводи към е-търговци
ПОРТАЛ СЗ - PortaLSZ. com*Изискването на Съвета на Европа влиза в сила от 1 януари 2024 г. Нови правила за събиране и отчитане на данни за трансгранични плащания, свързани с електронната търговия и въвеждането на някои изисквания за доставчиците на платежни услуги, влизат в сила от 1 януари 2024 г. Целта е да се противодейства на измамите с ДДС при онлайн продажбите и да бъдат идентифицирани прод...
В Чирпан откриват паметник на поета Димитър Данаилов В Чирпан откриват паметник на поета Димитър Данаилов
ПОРТАЛ СЗ - PortaLSZ. com*Паметник-пейка на поета Димитър Данаилов ще открият утре, 3 декември - събота, от 11 часа кметът Ивайло Крачолов и вицепрезидентът Илияна Йотова в централния парк Яворов в Чирпан. Автор е скулпторът Музафер Сабри. В церемонията ще се включат и от Министерството на културата, издателите Иван Гранитски и Трифон Митев, председателят на СБП Боян Ангелов и поетът Таньо Клисуро...
Връщат до 1800 лева за три деца
25/11/2022 България
Връщат до 1800 лева за три деца
ПОРТАЛ СЗ - PortaLSZ. com*До края на декември заявяваме данъчните облекчения за деца чрез работодателя По-високи размери на данъчни облекчения за придобитите доходи през 2022 г. ще могат да ползват родителите на деца и деца с увреждания, в сравнение с предходната година. Сумите, които може да възстанови НАП са в зависимост от броя на децата, като за едно ненавършило пълнолетие дете облекчението...
Над 200 пострадали от домашно насилие са получили правна помощ от мобилни екипи от адвокат и ромски медиатор в областите Стара Загора, Велико Търново и Варна
25/11/2022 България
Над 200 пострадали от домашно насилие са получили правна помощ от мобилни екипи от адвокат и ромски медиатор в областите Стара Загора, Велико Търново и Варна
ПОРТАЛ СЗ - PortaLSZ. com*Адвокати ще пътуват до мястото, в което се намира пострадалият, за да му дадат консултация Над 200 правни консултации на жени, пострадали от домашно насилие, са предоставили адвокати, вписани в Националния регистър за правна помощ в областите Стара Загора, Велико Търново и Варна през последните две години. В полза на някои от жертвите вече има издадени от съда ограничит...