Задържаха извършител на грабеж в Казанлък - бюлетин на ОДМВР Стара Загора

Задържаха извършител на грабеж в Казанлък - бюлетин на ОДМВР Стара Загора

ПОРТАЛ СЗ - PortaLSZ.com
*
Разкрити престъпления:
Служители на реда разкриха и задържаха извършител на грабеж. На 22 май в 3.14 часа 50-годишен жител на с. Караново сигнализирал в оперативната дежурна част на РУ-Казанлък, че минути по-рано непознат със сила е издърпал и скъсал носената от него чанта и отнел намиращото се в нея портмоне с около 300 лева, документи за самоличност и дебитна карта. В резултат на проведените оперативно-издирвателни действия е установен извършителят на деянието - 23-годишен мъж от Казанлък. Той е задържан за срок до 24 часа и по случая е образувано бързо производство по чл. 198, ал. 1 от НК.

Над 10 г метамфетамин иззеха служители на старозагорското Второ РУ. На 17 май, около 20:55 часа, униформените спрели за проверка на улица в областния град лек автомобил „Мерцедес”. Зад волана бил 22-годишен от с. Калитиново, заедно с него пътувал 32-годишен старозагорец. При последвалите процесуално-следствени действия, в пътника са намерени полиетиленови пликчета, съдържащи бяло кристалообразно вещество - метамфетамин с общо тегло 10.72 г, видно от изготвената експертиза. По случая е образувано бързо производство.

По-характерни престъпления:
Вчера, към 9:10 часа, в старозагорското Второ РУ постъпил сигнал за разбита кафемашина в областния град. При огледа на място е установено, че е бил разбит монетникът. По данни на собствениците, е извършена кражба на около 100 лева. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 195, ал. 1, т. 3 от НК.

По сигнал за кражба от гараж работят служители на РУ- Казанлък. Вчера, към 6:10 часа, в полицията било съобщено за проникването в гаражната клетка след срязване на ламарина. Оттам били откраднати рибарски принадлежности, гаечни ключове и четири ножа. Извършен е оглед на местопроизшествието и е образувано досъдебно производство по чл.195, ал.1, т.3 от НК.

Досъдебно производство по чл.195, ал.1, т.3 от НК е образувано във Второ РУ-Стара Загора. В 9:15 часа вчера постъпил сигнал за кражба от новострояща се сграда в областния град. При огледа на място е установено, че след разбиване на врата на помещение, разположено на третия етаж, е откраднат акумулаторен винтоверт.

Досъдебно производство по чл.195, ал.1 т.3 от НК е образувано във Второ РУ-Стара Загора. Сигнал за откраднат велосипед постъпил в районното управление към 11:10 часа на 23 май. Колелото било отнето от входа на жилищен блок областния град след срязване на заключващо въже. На място е извършен оглед. Работата по образуваното досъдебно производство продължава

Криминалисти на РУ-Казанлък разследват домова кражба. Сигналът за посегателството постъпил в районното управление от тел.112 в 11:59 часа на 22 май. По информация на собствениците, вратите на гаража и на къщата в Крън са били разбити в дните между 19 и 22 май и от жилището – откраднат телевизор. На място е извършен оглед. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 195, ал.1 т.3 от НК, в рамките на което са предприети оперативно-издирвателни действия.

На 22 май, в 3:55 часа, постъпил сигнал за горящ автомобил на паркинг в Гълъбово. Към мястото незабавно били насочени екипи на районното управление и на пожарната служба в града. След потушаване на огъня е извършен оглед, при който е установено, че лекият автомобил „Ауди“, собственост на 27-годишен местен жител, е бил запален. Колата е напълно изгоряла. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 330, ал.1 от НК.

Криминалисти на Първо РУ-Стара Загора работят по досъдебно производство по чл.195 от НК. На 21 май в районното управление постъпил сигнал чрез тел. 112 за откраднато гориво от булдозер, намиращ се в землището на с. Ястребово. Според информацията, посегателството е извършено между 17:30 часа предишния ден и до 8:30 часа в петък. Извършен е оглед на местопроизшествието, предприети са оперативно-издирвателни действия за установяване на автора на деянието.

Започнати бързи производства:
На 24 май, в 11:25 часа, служители на РУ-Раднево спрели за проверка в града лек автомобил "Ауди", управляван от 43-годишен мъж от Игнатиево. При направените справки е установено, че автомобилът не е регистриран по надлежния ред и поставените регистрационни табели са издадени за друго МПС. По случая е образувано бързо производство по чл.345, ал.1 от НК.

Същият ден, в сектор «Пътна полиция» при ОДМВР-Стара Загора е започнато бързо производство чл.343б, ал.1 от НК срещу 58-годишен мъж от с. Кирилово. Около 23:20 часа той бил засечен на улица в областния град да управлява лек автомобил "Нисан" след употреба на алкохол. Нарушителят е задържан за срок до 24 часа.

На 23 май екип на сектор "Пътна полиция" в Стара Загора спрял за проверка лек автомобил "Пежо", управляван от 46-годишен старозагорец. При тестване на водача с техническо средство, апаратът отчел наличие на алкохол в издишания въздух. По случая е образувано бързо производство по чл. 343б, ал. 1 НК.

Същия ден във Второ РУ - Стара Загора е започнато бързо производство по чл.343б, ал.3 от НК срещу 22-годишен водач от областния град. Той бил спрян за проверка към 13:55 часа с управлявания от него лек автомобил "Рено". При контрола е установено с техническо средство, че младият мъж шофира под въздействие на наркотични вещества - амфетамин и метамфетамин. Нарушителят бил задържан за срок до 24 часа.

Бързо производство по чл.345, ал.2 от НК е започнато в РУ-Казанлък срещу 50-годишен мъж от с. Александрово, общ. Павел баня. На 21 май, около 15:35 часа, той е засечен да шофира в Казанлък лек автомобил „Хюндай” с прекратена регистрация.

Пътнотранспортни произшествия:
Служители на реда се отзовали на сигнал за пътен инцидент в Стара Загора, постъпил в 20:48 часа на 21 май. Според първоначалните данни, произшествието възникнало след маневра – десен завой от крайна лява лента, предприета от 20-годишен мъж от с. Тулово, водач на лек автомобил „Фолксваген“. В опит да избегне удар с колата, шофьорът на „Мини Уан“, 24-годишен старозагорец, се отклонил вдясно по посока на движението и се блъснал в бордюр. При удара мъжът е получил счупване на прешлен, настанен е за лечение в болнично заведение без опасност за живота. Резултатите от тестовете на двамата водачи за употреба на алкохол са отрицателни. По случая е образувано досъдебно производство по чл.343, ал.1, Б."Б" от НК.
#

Още от Новини

Бюлетин на ОДМВР - Стара Загора, 28 март 2024 г. Бюлетин на ОДМВР - Стара Загора, 28 март 2024 г.
Започнати бързи производства:На 27.03.2024 г. в РУ-Раднево е започнато бързо производство по чл. 345, ал. 2 от НК за това, че 19-годишен мъж в 16.05 ч. на същата дата е управлявал по ул.Еделвайс мотоциклет, който не е регистриран по надлежния ред. Мъжът е задържан за срок до 24 часа. На 27.03.2024 г. във Второ РУ-Стара Загора е започнато бързо производство по чл.343б, ал.3 от НК за това, че 36-го...
Голямо количество течност с мирис на алкохол иззеха полицейски служители при РУ-Казанлък Голямо количество течност с мирис на алкохол иззеха полицейски служители при РУ-Казанлък
На 26.03.2024 г. от служители на РУ-Казанлък е извършена проверка относно съхранение и разпродажба на акцизни стоки - наливен алкохол без акцизен бандерол, в къща в Казанлък, ползвана от 45-годишен мъж. Установено е наличие на течност с мирис на алкохол, съхранявана в туби, бутилки и бидони - общо около 1088 литра, както и спирт общо около 280 литра. Описаното количество е предадено по надлежния ...
Бюлетин на ОДМВР - Стара Загора, 27 март 2024 г. Бюлетин на ОДМВР - Стара Загора, 27 март 2024 г.
По-характерни престъпления:На 26.03.2024 г. във Второ РУ-Стара Загора е получено съобщение за кражба на електрически проводници от новострояща се сграда в града. Установено е, че деянието е извършено за времето 25-26.03.2024 г., като чрез използване на техническо средство е проникнато през ПВЦ врата в сградата и след срязване са отнети положени в сградата около 1300 метра проводници. Образувано е ...
Бюлетин на ОДМВР - Стара Загора, 26 март 2024 г. Бюлетин на ОДМВР - Стара Загора, 26 март 2024 г.
По-характерни престъпления:На 25.03.2024 г. в 10:17 ч. в РУ-Казанлък е получено съобщение за кражба на кабели и машини от строителен обект в Казанлък, фирмена собственост. На място е установено, че е проникнато, след като е разрушена ПДЧ плоскост и са отнети винтоверт, две батерии и зарядно за него, и над 200 метра кабели. Образувано е досъдебно производство по чл.195 от НК. На 25.03.2024 г. в 03...
Задържаха помагач в телефонна измама в Стара Загора Задържаха помагач в телефонна измама в Стара Загора
Районна прокуратура Стара Загора привлече като обвиняем В.Н., на 48 г., за това, че на 17 март 2024 г. в Стара Загора, в съучастие като помагач с неустановено по делото лице (извършител), умишлено е улеснил да набави за себе си или за другиго имотна облага, като е възбудено и поддържано заблуждение у 81-годишен мъж, и с това му е причинил имотна вреда в размер на 1250 лв. Престъплението е квалифи...