Пламен Караджов, „БСП за България”: Да развържем ръцете на общините, за да подпомагат местния бизнес

Пламен Караджов,  БСП за България”: Да развържем ръцете на общините, за да подпомагат местния бизнес

ПОРТАЛ СЗ - PortaLSZ.com
*
Малкият и средният бизнес, доколкото ги има все още, са в колапс. Занимавам се със счетоводство на малки и средни фирми и имам точен поглед за финансовото им състояние. В момента сме в локдаун, но никой не знае дали това ще продължи 10 дни или повече. Последиците са пагубни за доходите и живота на хората. Това заяви в студиото на ТВ Стара Загора Пламен Караджов, трети в листата на «БСП за България» за 27-ми Старозагорски изборен район.

Според него, в ситуация като днешната, голяма е ролята на държавата. «А тя не предлага никакви работещи мерки за спасението на микропредприятията. Закъсня се с помощите, те всъщност не стигнаха до голяма част от хората. При едно ново управление е задължително да се направи ревизия, и ще установи, че получилите я са фирми, близки до властта», уточни Караджов.

Той коментира ситуацията в хотелиерския и ресторанстьорския бранш, който има важна роля за развитието на Казанлък и района.

«Чака ни още един провален летен сезон, ситуацията е по-сериозна от миналия, тъй като сега българският турист стана по-беден. Но няма никаква национална стратегия за развитие на туристическия бранш. Липсата на кадри е всеобщ проблем. Държавата трябва да предложи ясни програми за квалификация на служители», каза Пламен Караджов и като мярка предложи, например, да се дават ваучери за почивка у нас.

Той сподели, че БСП е за финансова децентрализация на общините, част от данъка върху доходите на физическите лица да остава в местния бюджет.

«Трябва да развържем ръцете на общините, за да подпомагат местния бизнес и да имат своята независимост при вземане на решения», категоричен бе социалистът.

Според него БСП предлага решения и мерки за устойчиво икономическо развитие, които непрекъснато се обновявали заради динамичната ситуация. «Ние имаме кадрови потенциал, който може да реализира нашата программа, имаме стимул и мотивация за извършим промяна. Време е в управлението да влязат хора, които имат имат опит от реалния живот. Наложително е още на 5 април новият парламент да започне работа, защото е загубено много и трябва да бързаме да се навакса. Вярвам, че на 4.04 хората ще направят правилния избор- бюлетина № 4», заключи Пламен Караджов.

Пламен Караджов е на 41 г., от Казанлък. Специалист по счетоводство и одит на нефинансови предприятия. Работи като главен счетоводител в Югоизточно държавно предприятие. Втори мандат общински съветник и председател на групата съветници в Общински съвет - Казанлък. Трети в листата на БСП за 27-ми Старозагорски изборен район.

Платена публикация. Купуването и продаването на гласове е престъпление!#

Още от Избори

ГЕРБ печели кметове в 18 старозагорски села, ЗНС в 3, БСП ЗА БЪЛГАРИЯ в 2, един е независим
06/11/2023 Избори
ГЕРБ печели кметове в 18 старозагорски села, ЗНС в 3, БСП ЗА БЪЛГАРИЯ в 2, един е независим
ПОРТАЛ СЗ - PortaLSZ. com*На Местните избори 2023 г. за кметове в населените места от община Стара Загора са избрани следните кандидати: От ПП ГЕРБ: Хан Аспарухово - ПЕТЪР ПЕТРОВ ПЕТКОВ - 60.18%Пшеничево - ЕЛЕНА ЕНЧЕВА КОСТАДИНОВА - 97.92%Горно Ботево - ПЕТКО СТОЯНОВ ПЕТКОВ - 69.59%Хрищени - РАДКА ЦВЕТКОВА ЖЕЛЕВА - 67.50%Колена - ЯНКО СТЕФАНОВ ЯНКОВ - 59.62%Борилово - ПЕТЪР КОЙЧЕВ КОЙЧЕВ - 56.10...
Живко Тодоров печели четвърти кметски мандат в община Стара Загора
30/10/2023 Избори
Живко Тодоров печели четвърти кметски мандат в община Стара Загора
ПОРТАЛ СЗ - PortaLSZ. com* При 100% обработени протоколи резултатите за избор на кмет в община Стара Загора са следните: ЖИВКО ТОДОРОВПП ГЕРБ 28 007 55.64% ИСКРА МИХАЙЛОВАВЪЗРАЖДАНЕ 6 590 13.09% МАРИЯ ДИНЕВАЗемеделски НАРОДЕН СЪЮЗ 5 840 11.60% ИВАН ВЪРЛЯКОВБСП ЗА БЪЛГАРИЯ 3 383 6.72% ДИМИТЪР ЧОРБАДЖИЕВКОАЛИЦИЯ ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ 3 126 6.21% * Не подкрепям никого -...
Искра Михайлова със сигнал до прокуратурата след получен по погрешка СМС
29/10/2023 Избори
Искра Михайлова със сигнал до прокуратурата след получен по погрешка СМС
ПОРТАЛ СЗ - PortaLSZ. com*За предполагаем опит за покупко-продажба на гласове на местния вот сигнализира депутатът и кандидат за кмет на Стара Загора от Възраждане Искра Михайлова. Тя е подала сигнал в прокуратурата за случая и настоява за разследване [на евентуално престъпление или провокация - бел. ред.]. Конкретният повод е получен на телефона на Михайлова СМС, текстът на който гласи следното...
ГЕРБ настоява за отстраняване на член на секционна избирателна комисия в Стара Загора
29/10/2023 Избори
ГЕРБ настоява за отстраняване на член на секционна избирателна комисия в Стара Загора
ПОРТАЛ СЗ - PortaLSZ. com*Общинският ръководител на ГЕРБ в Стара Загора Емил Христов внесе сигнал в Общинската избирателна комисия. В него се казва: Д-р Кирил Георгиев се явява като кандидат за общински съветник от местна коалиция Земеделски народен съюз, а съпругата му Лидия Георгиева е член на СИК № 128 в Стара Загора. В случая е налице несъвместимост по смисъла на чл. 96, във вр. с чл. 66, ал. ...
Искра Михайлова: Гласувах за промяна в Стара Загора
29/10/2023 Избори
Искра Михайлова: Гласувах за промяна в Стара Загора
ПОРТАЛ СЗ - PortaLSZ. com*Искра Михайлова, кандидат за кмет на Община Стара Загора от партия Възраждане, гласува в 9 часа тази сутрин в сградата на Математическата гимназия. Заедно с нея беше и дъщеря й Дарина, дванадесетокласничка, която упражни за пръв път правото си на глас след навършване на пълнолетие. Гласувах за промяна в Стара Загора - каза Искра Михайлова, за разчупване на феодалния моде...